Kotivinkki

Hillosilmät

1 h 10 min
0
0

Hillosilmät

Hillosilmien tähti on vadelmamarmeladi.
Teksti Jatta Heinlahti
Kuvat Pirita Särmä
Tulosta
Mainos

Ainekset (8-10 kpl)

  • 300 gvoita
  • 1 1/2 dlsokeria
  • 1kananmuna
  • 1 1/4 dlperunajauhoja
  • 4 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 2 dlvadelmamarmeladia
  • tomusokeria

Tee näin

1 h 10 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN55 min

1. Vaahdota voi ja sokeri. Sekoita kananmuna vaahtoon.

2. Sekoita keskenään peruna- ja vehnäjauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe. Lisää jauhoseos voi-munaseokseen. Laita hillosilmätaikina jääkaappiin noin puoleksi tunniksi.

3. Pyörittele taikina 8–10 palloksi. Laita pallot muffinipellille tai -vuokiin.

4. Painele taikinapalojen keskelle syvennys ja täytä se marmeladilla.

5. Paista leivoksia 200-asteisen uunin keskitasolla noin 15–20 minuuttia.

6. Jäähdytä hillosilmät vuoissaan hetki, ennen kuin kumoat ne. Ripottele leivosten pinnalle tomusokeria ennen tarjoilua.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä