4(3)
Hillopiparit – rapeat täytepiparit ihastuttavat vadelman, sitruunan ja kardemumman herkullisella yhdistelmällä
kasvis
munaton
12 h 50 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 12 h 30 min
Hillopiparit leivotaan sitruunalla ja kardemummalla maustetusta vaaleasta piparitaikinasta ja täytetään vadelmahillolla. Nämä rapeat herkut katoavat lautaselta vikkelästi!
Julkaistu 11.11.2021
Maku
Reseptin ainekset 50 kpl
150 gvoita tai margariinia
2 dlsokeria
1 dlvaaleaa siirappia
2 tl(luomu)sitruunankuorta (raastettuna)
1 dlkermaa
6 dlvehnäjauhoja
1 tlleivinjauhetta
1½ tlkardemummaa
1 tlvaniljasokeria
Täyte
2½ dlvadelmahilloa
Pinnalle
½ dltomusokeria

Hillopiparit – ohje:

  1. Sulata rasva. Lisää sekaan sokeri ja siirappi. Anna jäähtyä.
  2. Pese sitruuna ja raasta kuori. Sekoita kuoriraaste ja kerma sekä kuivat aineet taikinaan.
  3. Kääri taikina kelmuun ja painele litteäksi. Anna taikinan kovettua jääkaapissa yön yli.
  4. Kauli taikina muutamassa erässä ohueksi levyksi. Käytä jauhoja apuna ja irrota taikina välillä lastalla.
  5. Leikkaa taikinasta taikinapyörällä 5 cm × 5 cm:n neliöitä. Siirrä neliöt lastalla leivinpaperin päälle pellille.
  6. Paina joka toiseen neliöön pienemmällä muotilla tähti tai muu kuvio. Nosta pikkupiparit omalle pellille ja paista ne erikseen.
  7. Paista 175 asteessa noin 8 minuuttia. Anna jäähtyä.
  8. Levitä pohjalle tuleviin pipareihin hilloa. Siivilöi pipareiden päälle tomusokeria ja nosta hillopiparin päälle. Säilytä hillopiparit tiiviissä rasiassa.

Kommentoi »