Hillopiparit – rapeat täytepiparit ihastuttavat vadelman, sitruunan ja kardemumman herkullisella yhdistelmällä
kasvis
munaton
12 h 50 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 12 h 30 min
Hillopiparit leivotaan sitruunalla ja kardemummalla maustetusta vaaleasta piparitaikinasta ja täytetään vadelmahillolla. Nämä rapeat herkut katoavat lautaselta vikkelästi!

Reseptin ainekset 50 kpl
150 gvoita tai margariinia
2 dlsokeria
1 dlvaaleaa siirappia
2 tl(luomu)sitruunankuorta (raastettuna)
1 dlkermaa
6 dlvehnäjauhoja
1 tlleivinjauhetta
1½ tlkardemummaa
1 tlvaniljasokeria
Täyte
2½ dlvadelmahilloa
Pinnalle
½ dltomusokeria
Hillopiparit – ohje:
- Sulata rasva. Lisää sekaan sokeri ja siirappi. Anna jäähtyä.
- Pese sitruuna ja raasta kuori. Sekoita kuoriraaste ja kerma sekä kuivat aineet taikinaan.
- Kääri taikina kelmuun ja painele litteäksi. Anna taikinan kovettua jääkaapissa yön yli.
- Kauli taikina muutamassa erässä ohueksi levyksi. Käytä jauhoja apuna ja irrota taikina välillä lastalla.
- Leikkaa taikinasta taikinapyörällä 5 cm × 5 cm:n neliöitä. Siirrä neliöt lastalla leivinpaperin päälle pellille.
- Paina joka toiseen neliöön pienemmällä muotilla tähti tai muu kuvio. Nosta pikkupiparit omalle pellille ja paista ne erikseen.
- Paista 175 asteessa noin 8 minuuttia. Anna jäähtyä.
- Levitä pohjalle tuleviin pipareihin hilloa. Siivilöi pipareiden päälle tomusokeria ja nosta hillopiparin päälle. Säilytä hillopiparit tiiviissä rasiassa.