Maku

Hillopiparit – rapeat täytepiparit ihastuttavat vadelman, sitruunan ja kardemumman herkullisella yhdistelmällä

12 h 50 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
12 h 30 min
Hillopiparit leivotaan sitruunalla ja kardemummalla maustetusta vaaleasta piparitaikinasta ja täytetään vadelmahillolla. Nämä rapeat herkut katoavat lautaselta vikkelästi!
KA
MU
4
0
Julkaistu: 11.11.2021


Ainekset (50 kpl)

  • 150 gvoita tai margariinia
  • 2 dlsokeria
  • 1 dlvaaleaa siirappia
  • 2 tl(luomu)sitruunankuorta (raastettuna)
  • 1 dlkermaa
  • 6 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1½ tlkardemummaa
  • 1 tlvaniljasokeria

Täyte

  • 2½ dlvadelmahilloa

Pinnalle

  • ½ dltomusokeria
Tulosta

Hillopiparit leivotaan näin:

  1. Sulata rasva. Lisää sekaan sokeri ja siirappi. Anna jäähtyä.
  2. Pese sitruuna ja raasta kuori. Sekoita kuoriraaste ja kerma sekä kuivat aineet taikinaan.
  3. Kääri taikina kelmuun ja painele litteäksi. Anna taikinan kovettua jääkaapissa yön yli.
  4. Kauli taikina muutamassa erässä ohueksi levyksi. Käytä jauhoja apuna ja irrota taikina välillä lastalla.
  5. Leikkaa taikinasta taikinapyörällä 5 cm × 5 cm:n neliöitä. Siirrä neliöt lastalla leivinpaperin päälle pellille.
  6. Paina joka toiseen neliöön pienemmällä muotilla tähti tai muu kuvio. Nosta pikkupiparit omalle pellille ja paista ne erikseen.
  7. Paista 175 asteessa noin 8 minuuttia. Anna jäähtyä.
  8. Levitä pohjalle tuleviin pipareihin hilloa. Siivilöi pipareiden päälle tomusokeria ja nosta hillopiparin päälle. Säilytä hillopiparit tiiviissä rasiassa.

Kommentoi »