Maku

Hilkka-tädin kotijuusto

4 h 30 min
0
0

Hilkka-tädin kotijuusto

LA
GL
0
0
Teksti Saara Törmä
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset (25 annosta)

  • 55 dllaktoositonta maitojuomaa
  • 4 dllaktoositonta vispikermaa
  • 2 1/2 rklsuolaa
  • 4 rklsokeria
  • 8 kplmunaa
  • 20 dlpiimää (laktoositon)
  • 400 gkermaviiliä (laktoositon)
  • 2 dlruohosipulia (silputtuna)

Tee näin

4 h 30 min
{
AKTIIVINEN1 h
PASSIIVINEN3 h 30 min

Kuumenna maito (5,5 l)ja kerma paksupohjaisessa kattilassa sekoitellen lähes kiehumispisteeseen. Lisää suola ja sokeri.

Vatkaa munien joukkoon keskenään sekoitetut piimä ja kermaviili. Kaada seos hitaasti hämmentäen kuuman maidon joukkoon. Kuumenna koko ajan sekoitellen, kunnes seos kiehahtaa. Nosta kattila heti pois levyltä.

Peitä kattila kannella ja anna heran erottua noin 30 minuutin ajan. Nosta massa reikäkauhalla tiheään siivilään ja valuta hetki. Ripottele massan sekaan ruohosipulisilppua. Maista massaa. Jos haluat suolaisemman juuston, ripottele joukkoon vielä noin 1/2 tl suolaa. Siirrä massa muovilävikköön, jonka olet vuorannut harsolla. (Muoviläviköstä ei irtoa makua juustoon.)

Kaada vielä kaikki hera siivilän läpi ja siirrä loppu juustomassa muovilävikköön.

Peitä kotijuusto kelmulla ja nosta jääkaappiin valumaan kulhon päälle. Anna jäähtyä muutamia tunteja tai seuraavaan päivään.

Kumoa Hilkka-tädin kotijuusto tarjoiluvadille ja koristele ruohosipulinvarsilla ja/tai apilankukilla.

•Säästä litra heraa mustaviinimarjalimppua varten.

•Jos laktoosi ei aiheuta ongelmaa, voit valmistaa juuston tavallisista maitotuotteista.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä