Kotivinkki

Hiillostettua lasimestarinlohta, fenkolisetsuuria ja piparjuurikastiketta

0
0

Hiillostettua lasimestarinlohta, fenkolisetsuuria ja piparjuurikastiketta

Tulosta
Mainos

Ainekset

  • 500 glohta
  • suolaa
  • 1porkkana
  • 1iso sipuli
  • 3 dlvettä
  • 1 dlsokeria
  • 10maustepippuria
  • 10valkopippuria
  • 1 tlsinapinsiemeniä
  • 1laakerinlehti
  • 1 dlväkiviinaetikkaa

FENKOLISETSUURI

  • 1 dlvettä
  • 4 dlmaitoa
  • 50 ghiivaa
  • 2 tlsuolaa
  • 1 tlkuminaa
  • 1 tljauhettua anista
  • 2 tlfenkolinsiemeniä
  • 1 dlruokosokeria
  • 1½ dlsiirappia
  • 2½ dlruissihtijauhoja
  • 125sulatettua voita
  • 1 lvehnäjauhoja
  • PIPARJUURIKASTIKE 1 tl piparjuuritahnaa 2 rkl omenasosetta 1 dl majoneesia 1 sitruunan mehu ripaus sahramia suolaa ja valkopippuria

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

HIILLOSTETTU LASIMESTARINLOHI 1. Poista lohesta nahka. Viipaloi lohi kahden sentin paksuisiksi paloiksi. Suolaa palat kevyesti. 2. Kuori ja viipaloi porkkana ja sipuli ohuiksi kiekoiksi. Mittaa vesi, sokeri ja mausteet kattilaan. Keitä lientä kymmenen minuuttia. Lisää kasvikset ja keitä vielä pari minuuttia. Lisää etikka. Kaada liemi laakeaan syvään astiaan. 3. Lämmitä pannu erittäin kuumaksi. Hiillosta lohipalat pannulla nopeasti molemmin puolin. Laita palat suoraan pannulta lasimestarinliemeen. Anna lohen marinoitua vähintään kaksi tuntia. 4. Nosta lohet suoraan liemestä paahdetun setsuurin päälle. FENKOLISETSUURI 1. Sekoita vesi ja maito ja lämmitä neste kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva nesteeseen. Lisää mausteet, sokeri ja siirappi. 2. Sekoita joukkoon ruisjauhot ja sulatettu voi. Lisää vehnäjauhot taikinaan koko ajan sekoittaen, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoilta. Kohota lämpimässä paikassa noin puoli tuntia. 3. Leivo taikina leiviksi. Anna leipien kohota vielä 20 minuuttia. Paista leipiä uunissa 180 asteessa noin 50 minuuttia. PIPARJUURIKASTIKE 1. Sekoita piparjuuritahna, omenasose ja majoneesi keskenään. 2. Lisää sitruunamehu ja sahrami kastikkeeseen ja sekoita. Mausta suolalla ja valkopippurilla.

Vinkki!

KV 20/11 Kuva: Sami Repo

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä