Maku

Hiiliperunat

2 h
GL
KA
MU
5
0


 

Tulosta
Teksti Uura Hagberg
Kuvat Satu Nyström

Ainekset (6 annosta)

  • 900 guutta perunaa
  • 100 gvoita
  • 5 kplkevätsipulia (varsineen, hienonnettuna)

Tee näin

2 h
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN1 h 30 min

Hiiliperunoiden valmistukseen on parikin eri tapaa. Valitse itsellesi sopiva tyyli. Perinteinen valmistustapa: Pese perunat huolellisesti ja pane ne avotulen hiipuvan hiilloksen sekaan kypsymään. Anna perunoiden olla hiilloksessa, kunnes ne ovat täysin kypsiä. Kypsymisaika riippuu paljon perunan koosta, mutta se on tunnin ja kahden välillä. Moderni valmistustapa: Pese perunat huolellisesti ja nosta ne grilliin. Grillaa, kunnes perunat ovat täysin kypsiä, ja ne ovat ottaneet kunnolla väriä. Ne saavat hieman myös paahtua mustaksi. Sulata voi ja lisää hienonnettuja sipulinvarsia. Tarjoile halkaistujen hiiliperunoiden kanssa. •Voit käyttää hiiliperunoihin myös edellisen sadon perunoita.

MITÄ PIDIT?
5