Maku

Hieno ja samettinen kesäkurpitsakeitto – tilkka sherryä ja loraus valkoviiniä kruunaavat keiton maun

35 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
15 min
Samettinen kesäkurpitsakeitto tekee tavallisestakin päivästä juhlavan! Sherry ja valkoviini vievät kermaisen kesäkurpitsakeiton aivan uudelle tasolle. Keitto sopii sekä alku- että pääruoaksi.
MU
KA
3.9
0
Julkaistu 21.7.2005


Reseptin ainekset (4 annosta)

Samettinen kesäkurpitsakeitto

  • 1sipuli
  • 1valkosipulinkynsi
  • 25 gvoita
  • 1 rklvehnäjauhoja
  • 4 dlkasvislientä
  • 300 gkesäkurpitsaa (paloiteltuna)
  • 1 ½ dlruokakermaa
  • ½ dlsherryä
  • ½ dlkuivaa valkoviiniä
  • 2 rkltuoretta tilliä
  • ½ tlsokeria
  • ½ tlmustapippuria
Tulosta

Samettinen kesäkurpitsakeitto valmistuu näin:

  1. Hienonna sipuli sekä valkosipuli ja kuullota ne voissa kattilassa. Mittaa joukkoon vehnäjauhot ja kääntele hetki. Lisää kasvis- tai lihaliemi sekä pilkottu kesäkurpitsa. Keitä kurpitsapalat pehmeiksi ja soseuta keitto.
  2. Kaada mukaan kerma, sherry ja valkoviini. Anna keiton kiehua pari minuuttia. Lisää tuoretta tilliä, ripaus sokeria, mustapippuria sekä suolaa maun mukaan.
Kommentoi »