Maku

Hieno kesäkurpitsakeitto

35 min
MU
KA
3.86
0


 

Tulosta
Teksti Saara Törmä
Kuvat Tuomas Kolehmainen

Ainekset (4 annosta)

  • 1 kplsipulia
  • 1 kplvalkosipulinkynttä
  • 25 gvoita
  • 1 rklvehnäjauhoja
  • 4 dlkasvislientä
  • 300 gkesäkurpitsaa (paloiteltuna)
  • 1 1/2 dlruokakermaa
  • 1/2 dlsherryä
  • 1/2 dlkuivaa valkoviiniä
  • 2 rkltuoretta tilliä
  • 1/2 tlsokeria
  • 1/2 tlmustapippuria

Tee näin

35 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN15 min

Hienonna sipuli sekä valkosipuli ja kuullota ne voissa kattilassa. Mittaa joukkoon vehnäjauhot ja kääntele hetki. Lisää kasvis- tai lihaliemi sekä pilkottu kesäkurpitsa. Keitä kurpitsapalat pehmeiksi ja soseuta keitto.

Kaada mukaan kerma, sherry ja valkoviini. Anna keiton kiehua pari minuuttia. Lisää tuoretta tilliä, ripaus sokeria, mustapippuria sekä suolaa maun mukaan.

MITÄ PIDIT?
3.86