Hieno ja samettinen kesäkurpitsakeitto – tilkka sherryä ja loraus valkoviiniä kruunaavat keiton maun
35 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
15 minSamettinen kesäkurpitsakeitto tekee tavallisestakin päivästä juhlavan! Sherry ja valkoviini vievät kermaisen kesäkurpitsakeiton aivan uudelle tasolle. Keitto sopii sekä alku- että pääruoaksi.
MU
KA
3.9
Kuvat
Julkaistu 21.7.2005

Hieno ja samettinen kesäkurpitsakeitto – tilkka sherryä ja loraus valkoviiniä kruunaavat keiton maun
Reseptin ainekset (4 annosta)
Samettinen kesäkurpitsakeitto
- 1sipuli
- 1valkosipulinkynsi
- 25 gvoita
- 1 rklvehnäjauhoja
- 4 dlkasvislientä
- 300 gkesäkurpitsaa (paloiteltuna)
- 1 ½ dlruokakermaa
- ½ dlsherryä
- ½ dlkuivaa valkoviiniä
- 2 rkltuoretta tilliä
- ½ tlsokeria
- ½ tlmustapippuria
Samettinen kesäkurpitsakeitto valmistuu näin:
- Hienonna sipuli sekä valkosipuli ja kuullota ne voissa kattilassa. Mittaa joukkoon vehnäjauhot ja kääntele hetki. Lisää kasvis- tai lihaliemi sekä pilkottu kesäkurpitsa. Keitä kurpitsapalat pehmeiksi ja soseuta keitto.
- Kaada mukaan kerma, sherry ja valkoviini. Anna keiton kiehua pari minuuttia. Lisää tuoretta tilliä, ripaus sokeria, mustapippuria sekä suolaa maun mukaan.

Kesäkurpitsakeitto – helppo ja herkullinen sosekeitto, joka hurmaa yksinkertaisuudellaan
Kotivinkki

Maissi-kesäkurpitsakeitto – pehmeä kasvissosekeitto saa makua ja väriä currysta
Maku

Kermainen kasviskeitto
Maku

Vihreä kasviskeitto
Maku

Kurpitsakätkö eli lempeä kasviskeitto
Maku

Kasviskeitto paahdetuista paprikoista
Maku

Päärynä-porkkanakeitto – hedelmäinen sosekeitto saa potkua inkivääristä ja lisämakua tuoreesta tillistä
Kotivinkki

Fenkolikeitto
Maku