Hieno ja samettinen kesäkurpitsakeitto – tilkka sherryä ja loraus valkoviiniä kruunaavat keiton maun
munaton
kasvis
35 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 15 min
Samettinen kesäkurpitsakeitto tekee tavallisestakin päivästä juhlavan! Sherry ja valkoviini vievät kermaisen kesäkurpitsakeiton aivan uudelle tasolle. Keitto sopii sekä alku- että pääruoaksi.

Reseptin ainekset 4 annosta
Samettinen kesäkurpitsakeitto
1sipuli
1valkosipulinkynsi
25 gvoita
1 rklvehnäjauhoja
4 dlkasvislientä
300 gkesäkurpitsaa (paloiteltuna)
1 ½ dlruokakermaa
½ dlsherryä
½ dlkuivaa valkoviiniä
2 rkltuoretta tilliä
½ tlsokeria
½ tlmustapippuria
Samettinen kesäkurpitsakeitto valmistuu näin:
- Hienonna sipuli sekä valkosipuli ja kuullota ne voissa kattilassa. Mittaa joukkoon vehnäjauhot ja kääntele hetki. Lisää kasvis- tai lihaliemi sekä pilkottu kesäkurpitsa. Keitä kurpitsapalat pehmeiksi ja soseuta keitto.
- Kaada mukaan kerma, sherry ja valkoviini. Anna keiton kiehua pari minuuttia. Lisää tuoretta tilliä, ripaus sokeria, mustapippuria sekä suolaa maun mukaan.