Hiekkakakut isoäidin tapaan! Suloiset leivokset maistuvat päiväkahvilla konjakilla maustetun kirsikkahillon kera
kasvis
35 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 15 min
Hilloa ja hiekkakakkuja! Isoäidin resepteistä leivotaan tällä kertaa klassikkokuivakakku pieniksi suloisiksi hiekkakakuiksi. Tarjoa leivokset satokauden kirsikkahillon kera. Voit maustaa sen mummon salaisella aineksella, konjakilla.

Reseptin ainekset 20 annosta
Hiekkakakut
200 g voita
2 dlsokeria
3munaa
2½ dl perunajauhoja
1 dl vehnäjauhoja
2 tlleivinjauhetta
1 rklvaniljasokeria
2 rklkonjakkia
Vuokien voiteluun
voita
korppujauhoja
Konjakilla terästetty kirsikkahillo
500 gkirsikoita
1½ dl hillosokeria
½ dl vettä
½ dl konjakkia
1 tlvaniljasokeria
Hiekkakakut leivotaan näin:
- Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää huoneenlämpöiset munat yksitellen hyvin vatkaten.
- Yhdistä kuivat aineet. Siivilöi ja sekoita kakkutaikinaan. Lisää lopuksi konjakki.
- Kaada taikina voideltuihin ja korppujauhotettuihin leivos- tai muffinivuokiin.
- Paista pieniä kakkuja 12–13 minuuttia 200–asteisessa uunissa. Anna jäähtyä hetki. Kumoa lautaselle. Tarjoa konjakilla terästetyn kirsikkahillon kera.
Konjakilla terästetty kirsikkahillo valmistuu näin:
- Huuhdo ja puolita kirsikat, poista siemenet. Laita kirsikat kattilaan. Lisää sokeri ja vesi.
- Keitä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia välillä sekoitellen. Lisää lopuksi konjakki ja vaniljasokeri. Laita puhtaaseen lasipurkkiin ja säilytä jääkaapissa tarjoiluhetkeen asti.
Vinkki!
Voit valmistaa myös yhden ison kakun 1,8 l vetoiseen vuokaan. Paista 175-asteisen uunin alaosassa 50–55 minuuttia.