Hevosen sisäfileetä & Viherpippurikastike

0
0

Hevosen sisäfileetä & Viherpippurikastike

Kokonaisena paistettu hevosen tai naudan sisäfilee sopii mainiosti tarjottavaksi vähän hienompaankin tilaisuuteen.
Teksti Onko Nälkä?
Kuvat Onko Nälkä?
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 800 ghevosen sisäfileetä
  • 1 tlsuolaa ja mustapippuria (1tl molempia)
  • 2 rklöljyä paistamiseen
  • 2 rklvoita paistamiseen
  • 4 kplvalkosipulin kynttä murskattuna
  • 1 kpl5 oksaa tuoretta timjamia
  • 4 dlkanalientä
  • 2 dlkuohukermaa
  • 100 gviheripippuri Koskenlaskija sulatejuustoa
  • 1 tlviherpippuria
  • 2 kplkeltuaista

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

Ota sisäfilee huoneenlämpöön 30min ennen paistamista

Puhdista kalvoista ja leikkaa käyttöön vain paras keskiosa sisäfileestä (Loput voit leikata pihveiksi tai suikaleiksi esim.wokkiin)

Suolaa liha hyvin

Kuumenna valurautapannu kuumaksi ja lisää pannulle öljy

Lämmitä uuni 125 asteeseen

Paista lihan pinnat kiinni kuumalla pannulla

Kun filee on ruskistunut kauttaaltaan, niin laske hieman lämpöä ja lisää voi, valkosipulinkynnet kuorineen ja timjamit

Kun voi alkaa vaahtoamaan, niin lusikoi voita kokoajan fileen päälle, lisää voita tarvittaessa

Paista näin noin 2min per puoli ja nosta filee uuniin

Paista uunissa 125 asteessa kunnes sisälämpö on 56 astetta (n.30min)

Nosta liha uunista ja anna vetäytyä foliossa 10min ennen leikkaamista

Kastike:

Kiehuata kanaliemi ja kerma

Anna kiehua kunnes 4dl jäljellä

Lisää sekaan Koskenlaskija sulatejuusto ja murskatut viherpippurit

Sekoita kunnes juusto sulaa sekaan

Nosta kiehuva kastike liedeltä ja vatkaa sekaan keltuaiset (keltuaiset suurustavat kastikkeen)

Tarjoa hevosen sisäfilee kastikkeen ja pariisin perunoiden kera

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä