Maku

Herukkaboston

2 h 25 min
3.5
0

Herukkaboston

Teksti Sanna Taajaranta
Tulosta
Mainos

Ainekset (15 viipaletta)

  • 30 ghiivaa
  • 3 dlkevytmaitoa
  • 1 1/4 dlsokeria
  • 1 kplmunaa
  • 2 tlkardemummaa
  • 1 tlsuolaa
  • 11 dlvehnäjauhoja
  • 100 gleivontamargariinia (rasvaa 80 %)

Täyte

  • 150 gpunaherukoita
  • 1 rklperunajauhoja
  • 200 gtuorejuustoa (vanilja)
  • 1 dlsokeria
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 1 tlkanelia

Voitluun

  • 1 kplmunaa

Kinuskikuorrutus

  • 1 dlfariinisokeria
  • 1 dlkuohukermaa
  • 1/2 rklvoita

Tee näin

2 h 25 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN2 h

Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon sokeri, muna, kardemumma ja suola. Alusta joukkoon suurin osa jauhoista. Lisää loput jauhot ja rasva alustamisen loppupuolella.

Anna taikinan kohota peitettynä vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.

Valmista täyte. Yhdistä punaherukat ja perunajauhot kulhossa. Notkista toisessa kulhossa tuorejuusto ja lisää siihen sokerit ja kaneli. Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuokaan (Ø 26 cm) ja voitele vuoan reunat.

Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle pöydälle. Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois ja kauli taikina n. 30 × 40 cm:n levyksi

Levitä tuorejuustotäyte taikinalevylle. Lisää päälle punaherukat. Rullaa taikinalevy tiiviisti ja leikkaa se veitsellä n. 5 cm:n paloiksi. Nostele palat vuokaan. Kohota peitettynä noin 30 minuuttia. Voitele bostonkakku munalla ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.

Valmista kinuski. Sekoita fariinisokeri ja kerma kattilassa. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä sekoittaen noin 15 minuuttia, kunnes kinuski on sakeaa. Lisää voi. Valuta kinuski raidoiksi kakun pinnalle ja anna jähmettyä.

Koristele punaherukkaboston halutessasi punaherukoilla.

MITÄ PIDIT?
3.5
Katso myös nämä