Maku

Herttuan herkku (Antica zuppa del Duca con panna)

1 h 10 min
5
1


 

Tulosta
Teksti Helena Saine-Laitinen
Kuvat Timo Villanen

Ainekset (6 annosta)

  • 5 dlkevytmaitoa
  • 1/2 kplvaniljatankoa
  • 1 kplsitruunaa
  • 2 dlsokeria
  • 3 kplkeltuaista
  • 2 rklvehnäjauhoja
  • 75 gsavoiardikeksejä
  • 1 1/2 dllikööriä (Alkermes-yrtti-ruusu)

Päälle

  • 2 dlkuohukermaa (vaahdotettuna)
  • 50 gsuklaata (lastuina)

Tee näin

1 h 10 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN30 min

Mittaa maito pinnoitettuun kattilaan. Halkaise vaniljatanko ja kaavi sisus veitsellä kattilaan. Lisää myös tanko. Ota kuorimaveitsellä pestystä sitruunasta pari suikaletta ja lisää ne maidon joukkoon. Kuumenna kiehuvaksi ja nosta pois liedeltä. Vatkaa kulhossa sokerin joukkoon keltuaiset ja vehnäjauhot. Ota kuumasta maidosta 1 dl ja lisää se sokeriseokseen edelleen vatkaten. Poimi vaniljatangon palat ja sitruunan kuorisuikaleet pois maidosta. Yhdistä sokeri-keltuaisseos kattilassa olevaan maitoon ja kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes seos saostuu vaniljakiisselimäiseksi. Siirrä sivuun jäähtymään. Kostuta keksit liköörissä ja paloittele ne tasan 6 annoskulhoon tai kahvikuppiin. Jaa kiisseli kuppeihin. Koristele kermavaahdolla ja suklaalastuilla. Siirrä herttuan herkut peitettyinä jääkaappiin odottamaan tarjoilua. •Voit vaihtaa italialaisliköörin kanelilla maustettuun marslaviiniin tai kirsikkalikööriin, jonka maustat varovasti karvasmanteliesanssilla.  

MITÄ PIDIT?
5