Maku

Herraskartanon kakku

1 h 15 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
45 min
Herraskartanon kakku on marenkinen herkku juhlaan kuin juhlaan.
3.8
0
Julkaistu: 29.12.2014


Ainekset (10 annosta)

  • 200 gvoita
  • 1,5 dlsokeria
  • 4 kplkananmunan keltuaista
  • 2,5 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 1 tlleivinjauhetta

Marenkikuorrute

  • 4 kplkananmunan valkuaista
  • 1 dlsokeria
  • mantelilastuja (pintaan)
Tulosta

Vaahdota voi ja sokeri. Erottele kananmunan keltuaiset valkuaisista. Lisää keltuaiset yksi kerralaan voi-sokerivaahtoon. Sekoita jauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita hyvin. 

Voitele kakkuvuoka ja vuoraa se korppujauhoilla. Kaada taikina vuokaan.

Paista pohjaa 200-asteisessa uunissa n. 25 minuuttia.

Vaahdota kakkupohjan paistamisen aikana marenki kananmunanvalkuaisista ja sokerista.

Ota kakkupohja pois uunista ja levitä marenki sen päälle. Ripottele pintaan mantelit.

Paista 175-asteisessa uunissa ensin 10 minuuttia. Vaihda tarpeen vaatiessa alalämpöön ja paista vielä toiset 10 minuuttia.

Kommentoi »