Maku

Hernevuoka ja porsaankyljykset – vähän niin kuin hernekeitto, mutta uunissa!

14 h 30 min
5
0

Hernevuoka ja porsaankyljykset ovat kuin hernekeitto, mutta uunissa valmistettuna. Hidas hautuminen tiivistää maun todella herkulliseksi. Kokeile, niin ihastut!
Tulosta
Teksti Mika Rampa
Kuvat Antti Vettenranta

Ainekset (6 annosta)

Hernevuoka

  • 250 gkuivattuja herneitä
  • 6salottisipulia
  • 2porkkanaa
  • 6 dllihalientä
  • 1 tlmustapippuria
  • 2 tlmeiramia

Porsaankyljykset

  • 600 gporsaan kyljyksiä tai kasleria viipaleina
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 1 tlsuolaa
  • 2 rklsinappia
  • ½ dlkorppujauhoja

Vuoan voitelu

  • 1 rklvoita

Tee näin

14 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN14 h

Hernevuoka ja porsaankyljykset valmistuvat näin:

  1. Laita herneet likoamaan yöksi kylmään veteen.
  2. Huuhtele hyvin lionneeet herneet ja kaada ne voideltuun uunivuokaan.
  3. Kuori ja paloittele sipulit ja porkkanat ja lisää ne vuokaan. Kaada päälle lihaliemi ja mausta vuoka pippurilla ja meiramilla.
  4. Paista vuokaa 200-asteisessa uunissa noin puolitoista tuntia foliolla peitettynä.
  5. Paista lihoihin kaunis pinta kuumalla pannulla rypsiöljyssä. Mausta lihat suolalla ja sinapillaja nosta ne uunivuokaan.
  6. Ripottele pintaan hieman korppujauhoja ja jatka vuoan kypsennystä vielä puoli tuntia.

Neste saattaa haihtua vuoasta nopeasti. Tarkkaile kypsymistä ja lisää tarvittaessa vettä. Voit hyvin hauduttaa hernevuoan jo edellisenä päivänä ja lämmittää tarjolle, tällöin lihasta tulee vielä mureampaa.

MITÄ PIDIT?
5