Maku

Hernesosekeitto pekonin ja kurpitsansiemenien kera

40 min
4.3
1

Hernesosekeitto pekonin ja kurpitsansiemenien kera

GL
MU
1
4.3
Samettinen hernesosekeitto saa rapsakkuutta kurpitsansiemenistä ja rapeasta pekonista. Kuohuviini tekee keitosta ylellistä lusikoitavaa!
Teksti Kati Pohja
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 2 kplsalottisipulia
  • 1 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 kplperunaa
  • 1 rklvoita
  • 7 dlkasvislientä
  • 400 gherneitä (pakaste)
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlvalkopippuria
  • 1/2 dlkuohuviiniä
  • 1 dlkuohukermaa (kevyesti vaahdotettuna)

Pinnalle

  • 3 rklkurpitsansiemeniä
  • 40 gpekonia

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN

Hernesosekeitto: kuori ja hienonna sipulit ja peruna. Kuullota ainekset voissa.

Lisää liemi ja anna hautua noin 15 minuuttia hiljaa poreillen.

Lisää joukkoon herneet, suola ja valkopippuri. Hauduta muutama minuutti.

Soseuta keitto tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Kiehauta.

Lisää keittoon juuri ennen tarjoilua kuohuviini ja vaahdotettu kerma. Älä enää keitä.

Leikkaa pekoni ohuiksi suikaleiksi ja paista pannulla rapeaksi. Lisää lopussa joukkoon kurpitsansiemenet.

Lusikoi pekoni-kurpitsansiemenpaistosta lautasella olevien hernesosekeittojen pinnalle ennen tarjoilua.

Koristele pienellä tilkalla vaahdotettua kermaa.

MITÄ PIDIT?
4.3
Katso myös nämä