Maku

Hernerouherisotto ja tsatsiki

20 min
3
0

Hernerouherisotto ja tsatsiki

GL
KA
MU
0
3
Valmista uudenlainen risotto hernerouheesta! Maukas kasvisruoka saa seurakseen raikkaan tsatsikin. Kokeile ja ylläty!
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Joonas Vuorinen
Tulosta
Mainos

Ainekset (2 annosta)

  • 1 kplsipulia
  • 1-2 kplvalkosipulinkynttä
  • 2 kplporkkanaa
  • 1 kplpaprikaa
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 1 1/2 dlhernerouhetta (Milletti)
  • 4 dlkasvislientä
  • 1/2 tlmeiramia (kuivattua)

Tsatsiki

  • 1/2 kplkurkkua
  • 1/4 tlsuolaa
  • 200 gturkkilaista jogurttia
  • 1/2 tlsokeria
  • 1/2 tlminttua (kuivattua)
  • 1/4 tlmustapippuria

Tee näin

20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN

Kuori ja silppua sipulit. Kuori ja kuutioi porkkanat pieneksi. Huuhtele, halkaise ja kuutioi paprika.

Kuullota kasviksia öljyssä pannulla muutama minuutti, kunnes ne hieman pehmenevät.

Lisää hernerouhe, noin puolet kasvisliemestä ja meirami.

Hauduta sekoitellen, kunnes liemi on imeytynyt rouheeseen.

Lisää loput kasvisliemestä ja hauduta herneseos välillä sekoitellen kypsäksi.

Valmista tsatsiki. Raasta kurkku karkeaksi.

Mausta kurkku suolalla ja siirrä se hetkeksi siivilään valumaan.

Painele kurkusta mahdollisimman paljon nestettä pois ja yhdistä se jogurttiin.

Mausta sokerilla, mintulla ja pippurilla.

Tarjoa hernerouherisoton kanssa.

MITÄ PIDIT?
3
Katso myös nämä