Maku

Hernerouhepihvit

1 h 25 min
4.7
2

Hernerouhepihvit

KA
2
4.7
Teksti Susanna Katajisto
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 7 dlvettä
  • 1/2 tlsuolaa
  • 2 1/2 dlohrahelmiä
  • 2 1/2 dlhernerouhetta (+ 3 dl vettä)
  • 1 kplsipulia
  • 1 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 2 kplmunaa
  • 1/2 kplkasvisliemikuutiota (tai 2 tl kasvisliemijauhetta)
  • 2 tlbasilikaa
  • 1 tlyrttisuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 1 dlspelttijauhoja (luomu)

Koristeluun

  • 1 dltuoretta timjamia

Tee näin

1 h 25 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN40 min

Kuumenna vesi, lisää suola ja keitä ohrahelmet kypsiksi kannen alla.
Pane hernerouhe turpoamaan veteen noin 10 minuutiksi.
Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynsi. Sekoita ohrahelmet, sipulit, öljy, hernerouhe ja munat keskenään. Mausta kasvisliemijauheella, basilikalla, yrttisuolalla ja pippurilla. Lisää taikinaan sen verran jauhoja, ettei sen tunnu löysältä (1–1 1/2 dl). Muotoile massasta hernerouhepihvejä.
Paista hernerouhepihvit pannulla miedolla lämmöllä voissa molemmin puolin kauniin ruskeiksi.

MITÄ PIDIT?
4.7
Katso myös nämä