Kotivinkki

Hernerisotto

30 min
0
0

Hernerisotto

Pyöräytä ihana hernerisotto ja tarjoile se jättikatkarapujen ja parmesaaniraasteen kera.
Teksti Kati Pohja
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 8 dlkasvi- tai kanalientä
  • 2salottisipulia
  • 1valkosipulinkynsi
  • 1 rkloliiviöljyä
  • 3 dlrisottoriisiä
  • (esim. arborio tai carnaroli)
  • 1 rklvoita
  • 1 dlparmesaaniraastetta
  • 1 tlsuolaa
  • ¼ tlmustapippuria
  • 1 pspakasteherneitä
  • 2 rklsitruunamehua
  • jättikatkarapuja

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN

1. Ota jättikatkaravut sulamaan. Kiehauta kasvis- tai kanaliemi liemikuutiosta tai fondista pakkauksen ohjeen mukaan.2. Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna 1 rkl öljyä kattilassa ja kuullota sipulit pehmeiksi.3. Lisää kattilaan riisit, sekoittele ja anna niidenkin kuullottua muutama minuutti. Lisää valkoviini ja anna kiehua, kunnes neste on lähes haihtunut.4. Lisää kattilaan kauhallinen kuumaa kasvislientä. Anna kiehua, kunnes neste on imeytynyt riisiin. Lisää lientä riisin joukkoon kauhallinen kerrallaan ja lisää seuraava kauhallinen vasta kun edellinen on imeytynyt riisiin. Sekoittele risottoa tiuhaan. Jatka näin, kunnes risotto on napakan kypsää eli al dente. Tämä vie riisistä riippuen noin 20 minuuttia.5. Sekoita kypsän hernerisoton joukkoon hienonnetut herneet, 2 rkl sitruunamehua,  nokare voita ja vasta raastettua parmesaania. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa hernerisotto jättikatkarapujen kanssa. Kata sen seuraksi pöytään parmesaaniraastetta, maalaisleipää ja salaattia.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä