Maku

Hernepikkelssi

24 h 15 min
0
0

Hernepikkelssi

Valmista kesäinen pikkelssi tuoreista herneistä ja tarjoa sitä vaikkapa savustetun kalan sekä uusien perunoiden kanssa.
Teksti Perinneruokaa prkl
Kuvat Perinneruokaa prkl
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

  • 2 dlherneitä (1 litra kuorimattomia)
  • 2 kplkevätsipulia
  • 1 dltuoretta kirveliä

liemi

  • 1 dlsokeria
  • 1 dlvalkoviinietikkaa
  • 1 dlvettä
  • 1/2 tlsuolaa

Tee näin

24 h 15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN24 h

Perkaa herneet kulhoon. Hienonna joukkoon kevätsipuli ja kirveli. Sekoita ja kaada kasvikset puhtaaseen lasipurkkiin.

Valmista liemi mittaamalla kattilaan sokeri, valkoviinietikka, vesi ja suola. Keitä kunnes sokeri on sulanut joukkoon.

Kaada kuuma liemi kasvisten päälle ja sulje kansi. Anna jäähtyä ja nosta jääkaappiin tekeytymään vähintään vuorokaudeksi.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä