Maku

Hernepesto-pasta

20 min
{
Aktiivinen20 min
Passiivinen
MU
KA
4.21
2
Kuvat Johanna Myllymäki


Ainekset (4 annosta)

  • 400 gtäysjyväpastaa (esim. spiraali)
  • 100 gherneitä (pakaste)
  • 1/2 dlparmesaanijuustoa (raastettuna)
  • 1/2 dlsaksanpähkinöitä

Hernepesto

  • 100 gherneitä (pakaste)
  • 50 gbasilikaa
  • 1 dlsaksanpähkinöitä
  • 1 dlparmesaanijuustoa (raastettuna)
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 1 rklsitruunamehua
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 1 kplvalkosipulinkynttä (hienonnettuna)
Tulosta

Valmista ensin hernepesto. Sulata herneet. Ota muutama basilikanlehti talteen koristelua varten. Soseuta herneet, basilikanlehdet, pähkinät, parmesaani, öljy, sitruunamehu ja mausteet monitoimikoneessa tasaiseksi tahnaksi. Lisää tarvittaessa tilkka vettä. Mausta lopuksi hienonnetulla valkosipulilla.

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Lisää keittämisen loppuvaiheessa jäiset herneet ja kiehauta. Valuta hyvin.

Sekoita pastan joukkoon pesto ja kumoa pasta tarjoilukulhoon. Ripottele pinnalle parmesaania, pähkinöitä ja basilikanlehtiä.

MITÄ PIDIT?
4.21