Maku

Hernepasta – arjen vihreä sankari valmistuu näppärästi alle puolessa tunnissa

20 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
Hernepasta on maukas ja helppo ruoka, jonka kruunaa herneiden ja paahdettujen mantelien maustama kastike. Ota herkullinen resepti talteen ja nauti!
KA
3.5
0
Julkaistu: 29.6.2022


Reseptin ainekset (4 annosta)

  • ½ dlkuorittuja manteleita
  • 10 cmpurjoa
  • 1sipuli
  • 1–2valkosipulinkynttä
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 3 dl (200 g)herneitä riivittynä
  • ½ tlsuolaa
  • ¼mustapippuria
  • ¼–½ tlchilihiutaleita
  • 2 dlruokakermaa
  • 2 dlparmesaanijuustoraastetta
  • 1–2 rklsitruunanmehua
  • 10mintunlehteä

Lisäksi

  • 350 gkierrepastaa
  • sitruunankuorisuikaleita
  • mintunlehtiä
Tulosta

Hernepasta – ohje:

  1. Paahda manteleita kuivalla, kuumalla pannulla ahkerasti sekoitellen, kunnes ne saavat väriä. Varo polttamasta. Rouhi jäähtyneet mantelit veitsellä karkeaksi.
  2. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Valmista kastike pastan kiehuessa.
  3. Pese purjo. Kuori sipuli ja valkosipulit. Hienonna purjo ja sipulit. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipuleita hetki sekoitellen. Lisää herneet ja mausteet. Anna lämmetä hetki. Murskaa osa herneistä esimerkiksi perunasurvimella.
  4. Ota osa mantelirouheesta sivuun viimeistelyä varten. Lisää herneiden joukkoon loppu mantelirouhe ja kerma. Anna kiehua muutama minuutti. Lisää parmesaani, sitruunanmehu ja hienonnettu minttu. Kiehauta.
  5. Valuta kypsä pasta ja sekoita se kastikkeeseen. Tarjoa hernepasta heti mantelirouheen, sitruunankuoriraasteen ja mintunlehtien kanssa.

Vinkki!

Korvaa tuoreet herneet sesongin ulkopuolella pussillisella (200 g) pakasteherneitä.

Kommentoi »