Hernepasta – arjen vihreä sankari valmistuu näppärästi alle puolessa tunnissa
20 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
Hernepasta on maukas ja helppo ruoka, jonka kruunaa herneiden ja paahdettujen mantelien maustama kastike. Ota herkullinen resepti talteen ja nauti!
KA
3.5
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 29.6.2022

Hernepasta – arjen vihreä sankari valmistuu näppärästi alle puolessa tunnissa
Reseptin ainekset (4 annosta)
- ½ dlkuorittuja manteleita
- 10 cmpurjoa
- 1sipuli
- 1–2valkosipulinkynttä
- 1 rklrypsiöljyä
- 3 dl (200 g)herneitä riivittynä
- ½ tlsuolaa
- ¼mustapippuria
- ¼–½ tlchilihiutaleita
- 2 dlruokakermaa
- 2 dlparmesaanijuustoraastetta
- 1–2 rklsitruunanmehua
- 10mintunlehteä
Lisäksi
- 350 gkierrepastaa
- sitruunankuorisuikaleita
- mintunlehtiä
Hernepasta – ohje:
- Paahda manteleita kuivalla, kuumalla pannulla ahkerasti sekoitellen, kunnes ne saavat väriä. Varo polttamasta. Rouhi jäähtyneet mantelit veitsellä karkeaksi.
- Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Valmista kastike pastan kiehuessa.
- Pese purjo. Kuori sipuli ja valkosipulit. Hienonna purjo ja sipulit. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipuleita hetki sekoitellen. Lisää herneet ja mausteet. Anna lämmetä hetki. Murskaa osa herneistä esimerkiksi perunasurvimella.
- Ota osa mantelirouheesta sivuun viimeistelyä varten. Lisää herneiden joukkoon loppu mantelirouhe ja kerma. Anna kiehua muutama minuutti. Lisää parmesaani, sitruunanmehu ja hienonnettu minttu. Kiehauta.
- Valuta kypsä pasta ja sekoita se kastikkeeseen. Tarjoa hernepasta heti mantelirouheen, sitruunankuoriraasteen ja mintunlehtien kanssa.
Vinkki!
Korvaa tuoreet herneet sesongin ulkopuolella pussillisella (200 g) pakasteherneitä.

Mansikka-pastasalaatti mozzarellalla ja marinoidulla punasipulilla – hykerryttävän hyvää!
Maku

Varsiparsakaalicannellonit ‒ pastaherkku pulahtaa juustoiseen jogurttikylpyyn!
Maku

Parsapasta
Maku

Pastasalaatti parsalla ja aurinkokuivatuilla tomaateilla
Maku

Parsa-mantelipasta – superhelppo arkiherkku on lautasilla hetkessä
Kotivinkki

Parsaa, pastaa ja ihana sitruunainen jogurttikastike – keväinen parsa-pastavuoka on vartissa valmis uuniin
Kotivinkki

Mikä näppärä arjen ihanuus! Pinaattinen raviolilasagne valmistuu valmisravioleista ja purkkipastakastikkeesta
Maku

Pirteämpi spagetti! Paprikapasta saa syvän makunsa paahdetuista paprikoista ja cashewpähkinöistä
Kotivinkki