Herneletut valmistuvat näppärästi ilman jauhoja tehosekoittimessa – tarjoile brunssilla tai lounaalla vuohenjuustotahnan kera
1 h 20 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
50 minHernelettupino kruunataan pehmeällä vuohenjuustotahnalla, mehevillä uunitomaateilla, rapealla pekonilla, sekä tuoreella rosmariinilla. Katso resepti ja ihastu!
0
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 3.5.2021

Herneletut valmistuvat näppärästi ilman jauhoja tehosekoittimessa – tarjoile brunssilla tai lounaalla vuohenjuustotahnan kera
Reseptin ainekset (6 annosta)
- 200gpakasteherneitä
- 2½ dlkaurahiutaleita
- 2½ dlmaustamatonta jogurttia
- 2munaa
- ½ tlleivinjauhetta
- ½ tlsuolaa
Vuohenjuustotahna
- 150 gvuohenmaitotuorejuustoa
- 1 dlturkkilaista jogurttia
- 1 rkljuoksevaa hunajaa
- 1 rkloliiviöljyä
- ¼ tlsuolaa
- ¼ tlmustapippuria
Pinnalle
- 170 gpekonia
- 250 gminiluumutomaatteja
- 1 rklbalsamiviinietikkaa
- ½ tlsuolaa
- ½ tlsokeria
- ⅓ tlmustapippuria
- 2 tltuoretta rosmariinia
Herneletut valmistuvat näin:
- Sulata herneet. Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen ja soseuta tasaiseksi taikinaksi.
- Paista letut paistin- tai lettupannulla öljy-voiseoksessa molemmin puolin kauniin ruskeiksi. Taikinasta tulee lettujen koosta riippuen 8−12 kappaletta.
- Valmista ensin vuohenjuustotahnan pinnalle tulevat pekonit ja tomaatit. Levitä pekonit leivinpaperin päälle pellille. Nosta uuniin ja kytke uuni 200 asteeseen. Paista noin 20 minuuttia, kunne pekonit ovat rapeita. Nosta pekonit talouspaperin päälle.
- Laske uunin lämpö 150 asteeseen. Halkaise tomaatit ja pane ne uunipellille tai vuokaan leikkuupinta ylöspäin. Mausta tomaatit balsamiviinietikalla, suolalla, sokerilla ja mustapippurilla. Paista tomaatteja noin 35 minuuttia.
- Sekoita vuohenjuusto ja jogurtti kulhossa. Mausta seos hunajalla, oliiviöljyllä, suolalla ja pippurilla. Pane vuohenjuustotahna laakeaan kulhoon. Hienonna rosmariini. Päällystä vuohenjuustotahna pekonimurulla, uunitomaateilla ja rosmariinilla. Tarjoa hernelettujen kanssa.

Meillä kotona -kaupat uudistui – löydät tuotteet nyt täältä!

Hernariletut – hernekeiton makuiset letut herkullisella pekonitäytteellä
Maku

Feta-kesäkurpitsapannari on koko perheen suosikki – pannukakun joukossa kasviksia uppoaa lastenkin suihin ihan huomaamatta
Maku

Vegaaniset punajuuriletut – kokoa somista lättysistä ja vadelmarahkasta valloittavan vaaleanpunainen jälkkäri
Kotivinkki

Bataattiblinit – uunissa paistettavat letut saavat makua cheddarista ja ras el hanout -mausteseoksesta
Maku

Korealaiset pannukakut – rapeaksi paistetut pikkupannarit koukuttavat pinnan alta paljastuvalla tulisella kasvistäytteellä
Meillä kotona

Savulohi-herneleivät
Maku

Hernelevite
Maku

Jo vihertää! Höystä himoittu nuudeliklassikko keväiseksi – vihreässä pad thaissa rouskuvat varsiparsakaalit, sokeriherneet ja tietysti suolapähkinät
Maku