Hernelaatikko
1 h 50 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
1 h 30 minHerneet ja laatikot ovat erottamaton osa joulua. Herkullinen hernelaatikko yhdistää nämä kaksi.
3.1
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 30.9.2015

Hernelaatikko
Reseptin ainekset (4-5 annosta)
- 4 dlhernerouhetta (esim. Milletti)
- 1 pktpekonia
- 2 1/2 dlkermaa
- 1 1/2 dlvettä
- 1kananmuna
- 1 tloreganoa
- 1 tlinkivääriä raastettuna
- 1/2 tl (suolaa)
- 1/4 tlvalkopippuria
1. Liota hernerouhetta vedessä noin ½ tuntia.
2. Leikkaa pekoni pieniksi paloiksi ja paahda kuumalla paistinpannulla rapeaksi.
3. Valuta ja huuhtele hernerouhe. Lisää joukkoon pekonit ja kaada seos uunivuokaan.
4. Sekoita kerma, vesi, muna ja mausteet keskenään. Kaada seos vuokaan hernerouheen päälle.
5. Kypsennä hernelaatikkoa 175-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Ota laatikko pois uunista ja sekoita. Nosta laatikko takaisin uuniin ja nosta lämpö 200 asteeseen. Kypsennä vielä noin 30 minuuttia.
6. Tarjoa hernelaatikko joulupöydässä lisukkeena.