Kotivinkki

Hernelaatikko

1 h 50 min
2.8
0

Hernelaatikko

Herneet ja laatikot ovat erottamaton osa joulua. Herkullinen hernelaatikko yhdistää nämä kaksi.
Teksti Kati Pohja
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (4-5 annosta)

  • 4 dlhernerouhetta (esim. Milletti)
  • 1 pktpekonia
  • 2 1/2 dlkermaa
  • 1 1/2 dlvettä
  • 1kananmuna
  • 1 tloreganoa
  • 1 tlinkivääriä raastettuna
  • 1/2 tl (suolaa)
  • 1/4 tlvalkopippuria

Tee näin

1 h 50 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN1 h 30 min

1. Liota hernerouhetta vedessä noin ½ tuntia.

2. Leikkaa pekoni pieniksi paloiksi ja paahda kuumalla paistinpannulla rapeaksi.

3. Valuta ja huuhtele hernerouhe. Lisää joukkoon pekonit ja kaada seos uunivuokaan.

4. Sekoita kerma, vesi, muna ja mausteet keskenään. Kaada seos vuokaan hernerouheen päälle.

5. Kypsennä hernelaatikkoa 175-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Ota laatikko pois uunista ja sekoita. Nosta laatikko takaisin uuniin ja nosta lämpö 200 asteeseen. Kypsennä vielä noin 30 minuuttia.

6. Tarjoa hernelaatikko joulupöydässä lisukkeena.

MITÄ PIDIT?
2.8
Katso myös nämä