Maku

Hernehummusleivät

15 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
Tahini tekee hernetahnasta maukkaan hummuksen. Wasabin puraisema vegaaninen hernetahna tarjotaan rapeiksi paahdettujen leipien kera.
MA
MU
VE
0
0
Julkaistu: 13.7.2017


Reseptin ainekset (4 annosta)

  • 200 gherneitä (pakaste)
  • 2 rkltahinia
  • 1 tlwasabitahnaa
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria (rouhittuna)
  • 2–3 kplretiisiä (ohuina viipaleina)
  • versosalaattia (1 rasia, Mimis)

Lisäksi

  • vaaleaa leipää (8 viipaletta)
  • 2 rkloliiviöljyä
Tulosta

Sulata herneet ja valuta ne tarvittaessa siivilässä. Kumoa herneet korkeareunaiseen kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella tahnaksi.

Mausta tahinilla, wasabilla, suolalla ja pippurilla. Tarkista maku.

Leikkaa leipä ohuiksi viipaleiksi. Lado ne leivinpaperille uunipellille. Pirskottele leiville öljyä ja paahda 175-asteisen uunin keskitasolla 10 minuuttia, kauniin värisiksi ja rapeiksi.

Levitä leiville hernetahnaa. Koristele ohuilla retiisiviipaleilla ja versosalaatilla.

Kommentoi »