Hernehummusleivät

15 min
0
0

Hernehummusleivät

MA
MU
VE
0
0
Tahini tekee hernetahnasta maukkaan hummuksen. Wasabin puraisema vegaaninen hernetahna tarjotaan rapeiksi paahdettujen leipien kera.
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 200 gherneitä (pakaste)
  • 2 rkltahinia
  • 1 tlwasabitahnaa
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria (rouhittuna)
  • 2–3 kplretiisiä (ohuina viipaleina)
  • versosalaattia (1 rasia, Mimis)

Lisäksi

  • vaaleaa leipää (8 viipaletta)
  • 2 rkloliiviöljyä

Tee näin

15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN

Sulata herneet ja valuta ne tarvittaessa siivilässä. Kumoa herneet korkeareunaiseen kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella tahnaksi.

Mausta tahinilla, wasabilla, suolalla ja pippurilla. Tarkista maku.

Leikkaa leipä ohuiksi viipaleiksi. Lado ne leivinpaperille uunipellille. Pirskottele leiville öljyä ja paahda 175-asteisen uunin keskitasolla 10 minuuttia, kauniin värisiksi ja rapeiksi.

Levitä leiville hernetahnaa. Koristele ohuilla retiisiviipaleilla ja versosalaatilla.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä