2,1(152)
Herkulliset kasvispihvit
Julkaistu 5.1.2012
Kotivinkki
Reseptin ainekset
2 dlnestettä
1 dlkorppujauhoja
8 dlkasvisraastetta (eli n. 400 g kuorittuja kasviksia)
2kanamunaa
1 tlsuolaa
mustapippuria
(mausteita)
1-2 rklrypsiöljyä

1. Laita korppujauhot nesteeseen turpoamaan.

2. Pese kasvikset ja kuori juurekset. Raasta ne raastimen pienimmällä terällä. Monitoimikoneen raastin on tässä erinomainen apuväline. Hieno raaste on helpompi ja nopeam­pi­ kypsentää kuin karkea. Jos käytät sipulia, hienonna se veitsellä, älä raasta.

3. Yhdistä raaste, korppujauho-nesteseos, kananmunat, suola ja muut mausteet. Sekoita hyvin.

4. Kuumenna öljy pinnoitetussa paistinpannussa. Muotoile massasta noin 1 ½ cm paksuja­ pihvejä käsin tai suoraan paistinpannulle. Paista miedolla lämmöllä (1–9-asteikolla 5–6 tai 1–6-asteikolla 3–4) molemmin puolin noin 5 minuuttia. Pihvit voi kypsentää myös uunissa 225 asteessa noin 15 minuuttia.

5. Tarjoa pihvit perunasoseen, keitettyjen perunoiden, leivän, salaatin, riisin tai ohran kanssa. Kastikkeeksi sopivat kermaviili- ja jogurttikastike sekä majoneesi.

Kommentoi »