Maku

Herkullinen vaahterasiirappi-kanelimaapähkinävoi

2 h
3.75
0

Juuri sopivan makea ja ihanan kanelinen maapähkinävoi on parhaimmillaan hedelmien seurassa tai herkkulevitteenä. Kurkkaa resepti ja kokeile!
Tulosta
Teksti Terveen hyvää
Kuvat Terveen hyvää

Ainekset (20 annosta)

Vaahterasiirappi-kanelimaapähkinävoi

  • 400 gmaapähkinöitä
  • 3 rklvaahterasiirappia
  • 2 tlkanelia

Tee näin

2 h
{
AKTIIVINEN1 h
PASSIIVINEN1 h

Valmista maapähkinävoi näin:

Paahda maapähkinöitä 175-asteisessa uunissa leivinpaperilla päällystetyllä pellillä noin 15 minuuttia tai kunnes ne ovat hieman ruskehtavia. Anna jäähtyä. Kuori hieman jäähtyneet pähkinät hieromalla niitä käsiesi välissä.

Laita maapähkinät monitoimikoneeseen ja anna koneen käydä noin 5-10 minuuttia tai kunnes maapähkinävoi on sopivan juoksevaa. Maapähkinät muuttuvat ensin jauhoksi, vähitellen tahnaksi ja lopulta juoksevaksi voiksi. Lisää blendaamisen loppuvaiheilla vaahterasiirappi ja kaneli. Pyöräytä vielä sekaisin koneessa.

Purkita ja säilytä jääkaapissa.

MITÄ PIDIT?
3.75