Maku

Herkkusieni- tarte tatin – ylösalaisin kiepautettavassa sienipiirakassa ihastuttaa rapea pohja ja mehevä täyte

1 h
KA
LA
MA
MU
VE
4.67
0

Herkkusieni- tarte tatin on sienipiirakka, joka kiepautetaan tarjolle ylösalaisin. Tällöin pohjasta tulee ihanan rapea ja täyte pysyy mehevänä. Valmista herkkusieni tarte tatin uunin kestävällä paistinpannulla, mielellään valurautaisessa. Psst! Jos sinulla ei käynyt tuuri sienisaaliin kanssa, ei hätää. Tämän piirakan voi leipoa hyvin kaupan hyllyltä löytyvistä herkkusienistä.
Tulosta
Teksti Kati Pohja
Kuvat Satu Nyström

Ainekset (6 annosta)

Pohja

  • 3 dlvehnäjauhoja
  • 100 gmaidotonta margariinia (rasvaa vähintään 60 %)
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1-2 rklvettä

Täyte

  • 200 gherkkusieniä
  • 25 gmaidotonta margariinia
  • 1salottisipuli
  • 1valkosipulinkynsi
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1 tltimjamia
  • 1 tlbalsamiviinietikkaa

Tarjoilu

  • 2 rklkaurakermaa

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN20 min

Herkkusieni- tarte tatin leivotaan näin:

  1. Nypi kulhossa pohjan jauhot, suola ja margariini muruiksi. Lisää vettä sen verran, että saat muotoiltua taikinan.
  2. Puhdista ja viipaloi sienet. Kuumenna margariini valurautaisella paistinpannulla. Nosta päälle sieniviipaleet ja hienonnetut sipulit. Sekoita, kunnes sienet ovat laiskistuneet ja sipulit kuullottuneet. Vähennä lämpöä ja lisää suola, timjami ja balsamiviinietikka. Sekoittele.
  3. Kauli tai taputtele taikina pannun kokoiseksi (ø 24 cm). Nosta taikina pannulle sienten päälle. Siirrä pannu 200-asteiseen uuniin noin 20 minuutiksi tai kunnes taikina on kauniisti ruskistunut.
  4. Ota pannu uunista ja kumoa tarjoilulautaselle. Valuta herkkusieni- tarte tatinin päälle kaurakermaa ja tarjoa heti.
MITÄ PIDIT?
4.67