Herkkusieni- tarte tatin – ylösalaisin kiepautettavassa sienipiirakassa ihastuttaa rapea pohja ja mehevä täyte
1 h
{
Aktiivinen
40 minPassiivinen
20 minHerkkusieni- tarte tatin on sienipiirakka, joka kiepautetaan tarjolle ylösalaisin. Tällöin pohjasta tulee ihanan rapea ja täyte pysyy mehevänä. Valmista herkkusieni tarte tatin uunin kestävällä paistinpannulla, mielellään valurautaisessa. Psst! Jos sinulla ei käynyt tuuri sienisaaliin kanssa, ei hätää. Tämän piirakan voi leipoa hyvin kaupan hyllyltä löytyvistä herkkusienistä.
KA
LA
MA
MU
VE
4.7
Kuvat
Julkaistu 6.9.2019

Herkkusieni- tarte tatin – ylösalaisin kiepautettavassa sienipiirakassa ihastuttaa rapea pohja ja mehevä täyte
Reseptin ainekset (6 annosta)
Pohja
- 3 dlvehnäjauhoja
- 100 gmaidotonta margariinia (rasvaa vähintään 60 %)
- 1/2 tlsuolaa
- 1-2 rklvettä
Täyte
- 200 gherkkusieniä
- 25 gmaidotonta margariinia
- 1salottisipuli
- 1valkosipulinkynsi
- 1/2 tlsuolaa
- 1 tltimjamia
- 1 tlbalsamiviinietikkaa
Tarjoilu
- 2 rklkaurakermaa
Herkkusieni- tarte tatin leivotaan näin:
- Nypi kulhossa pohjan jauhot, suola ja margariini muruiksi. Lisää vettä sen verran, että saat muotoiltua taikinan.
- Puhdista ja viipaloi sienet. Kuumenna margariini valurautaisella paistinpannulla. Nosta päälle sieniviipaleet ja hienonnetut sipulit. Sekoita, kunnes sienet ovat laiskistuneet ja sipulit kuullottuneet. Vähennä lämpöä ja lisää suola, timjami ja balsamiviinietikka. Sekoittele.
- Kauli tai taputtele taikina pannun kokoiseksi (ø 24 cm). Nosta taikina pannulle sienten päälle. Siirrä pannu 200-asteiseen uuniin noin 20 minuutiksi tai kunnes taikina on kauniisti ruskistunut.
- Ota pannu uunista ja kumoa tarjoilulautaselle. Valuta herkkusieni- tarte tatinin päälle kaurakermaa ja tarjoa heti.

Punajuuri- tarte tatin
Maku

Kolmen sipulin tarte tatin – herkuttelijan kasvispiirakassa maistuvat karamellisoituneet sipulit ja kaveriksi sekoitettu vuohenjuustomousse
Kotivinkki

Kantarellikeikaus
Maku

Tarte tatin ruusukaaleista
Maku

Tomaattinen tarte tatin
Maku

Tarte tatin valmiista voitaikinasta
Maku

Raparperi tarte tatin
Maku

Tarte tatin
Maku