Maku

Herkku-vadelmamehu

24 h 45 min
GL
KA
LA
MA
MU
5
0


 

Tulosta
Teksti Mervi Melasniemi
Kuvat Kirsi Salovaara

Ainekset (1 kpl)

  • 12 dlvettä
  • 1000 gvadelmia
  • 1 tlsitruunahappoa
  • 5 dlsokeria

Tee näin

24 h 45 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN24 h

Kiehauta vesi ja jäähdytä se. Survo marjat kulhossa ja kaada vesi päälle. Liuota sitruunahappo vesitilkkaan ja sekoita marjamäskiin. Peitä astia ja nosta viileään tekeytymään vuorokaudeksi.

Valuta mehu sideharsolla peitetyn lävikön läpi toiseen kulhoon tai kattilaan. Liuota sokeri sekoitellen mehuun. Pullota mehu esim. muovisiin pakastepulloihin ja pakasta. Muista jättää pulloihin 10 % laajenemistilaa.

Ota herukka-vadelmamehu sulamaan jääkaappiin herkutteluhetkiä varten. Laimenna herukka-vadelmamehu vedellä tai mineraalivedellä haluamasi vahvuiseksi.

•Jos teet isomman määrän raakamehua, mittaa valutettu mehu ja lisää sokeria noin 300 g eli 3 1/2 dl mehulitraa kohti. Voit valmistaa raakamehua muistakin marjoista, kuten puolukoista tai mansikoista, samalla tavalla.

MITÄ PIDIT?
5