Maku

Helppo kahden tomaatin pastasalaatti

15 min
KA
LA
MA
MU
0
0

Tämä pastasalaatti valmistuu vartissa! Kirsikka- ja aurinkokuivattujen tomaattien seuraksi yhdistetään rucolaa, kesäsipulia sekä öljyinen kastike.
Tulosta
Teksti Helena Saine-Laitinen
Kuvat Mika Haaranen

Ainekset (4 annosta)

  • 300 gpastaa
  • 250 gkirsikkatomaattia
  • 190 gaurinkokuivattua tomaattia (tai uunipaahdettuja tomaatteja ja oliiveja, Sacla)
  • 70 grucolaa
  • 2 kplkesäsipulia (varsineen silputtuna)

Kastike

  • 1/2 dlrypsiöljyä
  • 2 1/2 rklbalsamiviinietikkaa (vaaleaa)
  • 3/4 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria

Tee näin

15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN

Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä juuri ja juuri kypsäksi. Valuta ja huuhdo siivilässä kylmällä vedellä. Kumoa pasta kulhoon.

Tee kastike. Valuta tomaattisäilykkeen öljy talteen, mausta se ja sekoita pastan joukkoon.

Lisää joukkoon tomaatit. Silppua uunipaahdettuja tomaatteja vähän pienemmiksi. Kumoa ne ja oliivit pastan sekaan.

Sekoita joukkoon vielä pesty ja huuhdeltu rucola sekä kesäsipulin varret.

Siirrä pastasalaatti peitettynä jääkaappiin ja anna maustua mielellään muutaman tunnin ajan tai seuraavaan päivään.

MITÄ PIDIT?
0