Maku

Helppo tomaatti-mozzarellakeitto

3 h 10 min
5
0

Helppo tomaatti-mozzarellakeitto

GL
KA
LA
MU
0
5
Pitkään haudutettava tomaatti-mozzarellakeitto on helppo, mutta täynnä makua! Tarjoa keitto alkupalana tai leivän ja salaatin kanssa kevyenä pääruokana.
Teksti Minna Nevalainen
Kuvat Joonas Brandt
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 2 rkloliiviöljyä
  • 2 kplsipulia
  • 3 kplporkkanaa
  • 800 gtomaattia (säilyke)
  • 4 kpltomaattia
  • 10 dlkasvislientä
  • 50 gtuoretta basilikaa
  • 50 gpersiljaa
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria

Tarjoiluun

  • 120 gmozzarellajuustoa (palloja)
  • 1 dltuoretta basilikaa

Tee näin

3 h 10 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN3 h

Silppua sipulit ja porkkanat. Kuullota öljyssä, kunnes ne saavat vähän väriä.

Lisää purkkitomaatit, paloitellut tomaatit ja kasvisliemi. Anna keiton kiehua hiljalleen noin 3 tuntia. Mitä pidempään kypsennät keittoa, sitä lempeämmäksi sen maku muuttuu.

Soseuta keitto karkeaksi, älä sileäksi. Mausta keitto silputuilla yrteillä, suolalla ja pippurilla.

Koristele valmis keitto mozzarellapalloilla ja tuoreella basilikalla.

Vinkki!

Tarjoa tomaatti-mozzarellakeiton kanssa ranskanleipää. Viillota leipä, levitä väleihin yrtti-voiseosta ja lämmitä uunissa folioon käärittynä.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä