Maku

Helppo tomaatti-mozzarellakeitto

3 h 10 min
5
0

Helppo tomaatti-mozzarellakeitto

GL
KA
LA
MU
0
5
Teksti Minna Nevalainen
Kuvat Joonas Brandt
Tulosta
Mainos
Pitkään haudutettava tomaatti-mozzarellakeitto on helppo, mutta täynnä makua! Tarjoa keitto alkupalana tai leivän ja salaatin kanssa kevyenä pääruokana.

Ainekset (6 annosta)

  • 2 rkloliiviöljyä
  • 2 kplsipulia
  • 3 kplporkkanaa
  • 800 gtomaattia (säilyke)
  • 4 kpltomaattia
  • 10 dlkasvislientä
  • 50 gtuoretta basilikaa
  • 50 gpersiljaa
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria

Tarjoiluun

  • 120 gmozzarellajuustoa (palloja)
  • 1 dltuoretta basilikaa

Tee näin

3 h 10 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN3 h

Silppua sipulit ja porkkanat. Kuullota öljyssä, kunnes ne saavat vähän väriä.

Lisää purkkitomaatit, paloitellut tomaatit ja kasvisliemi. Anna keiton kiehua hiljalleen noin 3 tuntia. Mitä pidempään kypsennät keittoa, sitä lempeämmäksi sen maku muuttuu.

Soseuta keitto karkeaksi, älä sileäksi. Mausta keitto silputuilla yrteillä, suolalla ja pippurilla.

Koristele valmis keitto mozzarellapalloilla ja tuoreella basilikalla.

Tarjoa tomaatti-mozzarellakeiton kanssa ranskanleipää. Viillota leipä, levitä väleihin yrtti-voiseosta ja lämmitä uunissa folioon käärittynä.

MITÄ PIDIT?
5