Maku

Helppo sitruunapasta

{
Aktiivinen
Passiivinen
Mutkaton pasta pelastaa kiireisen illan! Valitse muutaman raaka-aineen pastaan hyvälaatuista pastaa ja aromikkaat luomusitruunat. Ei paremmasta väliä!
4.25
0
Kuvat Tiina Garvey


Ainekset (2 annosta)

  • 180 gtagliatelle-pastaa
  • 1 rklkapriksia
  • 1 rkloliiviöljyä
  • 1 kplsitruuna (luomu; kuori ja mehu)
  • 2 rklvoita
  • 1 dlvalkoviiniä
  • 1 dlkuohukermaa
  • 1 dlparmesaania (raastettuna)
  • timjamia
  • suolaa ja mustapippuria
Tulosta

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan al denteksi.

Kuumenna pannulla oliiviöljy keskilämmöllä. Huuhtele ja kuivaa kaprikset. Paista ne rapeiksi pannulla parin minuutin ajan. Nosta talouspaperin päälle lautaselle odottamaan pastaa.

Sulata pannulla voi. Lisää pannulle hienoksi raastettu sitruunankuori ja purista joukkoon myös mehu. Kaada pannulle viini ja kiehauta pari minuuttia. Lisää mukaan kerma ja anna porista hiljalleen viitisen minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.

Sekoita kastike pannulta valutetun pastan sekaan. Sekoita joukkoon hienoksi raastettu parmesaani. Ripauta mukaan muutamia tuoreita timjaminlehtiä.

Nosta pasta lautasille ja ripottele päälle kaprikset ja parmesaaniraastetta.

MITÄ PIDIT?
4.25