Maku

Helppo sitruuna-raparperikakku

1 h
4
0

Mehevä sitruunainen raparperikakku on mökkikesän ehdoton suosikki. Tarjoile kakun kanssa kulhollinen mansikoita!
Tulosta
Teksti Tiina Garvey
Kuvat Tiina Garvey

Ainekset (10 annosta)

  • 2 1/2 dlkreikkalaista jogurttia
  • 2 dlsokeria
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 1 kplsitruunan kuori (luomu)
  • 1 dloliiviöljyä (miedon makuista)
  • 2 kplkananmunaa
  • 3 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 4 dlraparperia

Kostutusliemi

  • 3 rklsitruunanmehua
  • 2 rklvettä
  • 2 rklsokeria

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN50 min

Sekoita kulhossa jugurtti, sokeri, vanilja ja hienoksi raastettu sitruunankuori. Sekoita joukkoon öljy. Vatkaa mukaan kananmuna yksi kerrallaa. Sekoita tasaiseksi seokseksi.

Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Lisää jauhoseos jugurttiseokseen. Sekoita tasaiseksi, mutta älä vatkaa liikaa.

Kaada taikina voideltuun irtopohjavuokaan (24 cm). Ripottele päälle raparperipalat.

Paista kakkua 175 asteessa uunin keskitasolla 45-55 minuuttia kunnes kakku on kypsä.

Kuumenna kattilassa sitruunamehu, vesi ja sokeri. Kiehauta kunnes sokeri on sulanut. Anna jäähtyä ja valele liemi kakun päälle.

MITÄ PIDIT?
4