Helppo sitruuna-raparperikakku
1 h
{
Aktiivinen
10 minPassiivinen
50 minMehevä sitruunainen raparperikakku on mökkikesän ehdoton suosikki. Tarjoile kakun kanssa kulhollinen mansikoita!
3.9
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 8.6.2015

Helppo sitruuna-raparperikakku
Reseptin ainekset (10 annosta)
- 2 1/2 dlkreikkalaista jogurttia
- 2 dlsokeria
- 1 tlvaniljasokeria
- 1 kplsitruunan kuori (luomu)
- 1 dloliiviöljyä (miedon makuista)
- 2 kplkananmunaa
- 3 1/2 dlvehnäjauhoja
- 2 tlleivinjauhetta
- 4 dlraparperia
Kostutusliemi
- 3 rklsitruunanmehua
- 2 rklvettä
- 2 rklsokeria
Sekoita kulhossa jugurtti, sokeri, vanilja ja hienoksi raastettu sitruunankuori. Sekoita joukkoon öljy. Vatkaa mukaan kananmuna yksi kerrallaa. Sekoita tasaiseksi seokseksi.
Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Lisää jauhoseos jugurttiseokseen. Sekoita tasaiseksi, mutta älä vatkaa liikaa.
Kaada taikina voideltuun irtopohjavuokaan (24 cm). Ripottele päälle raparperipalat.
Paista kakkua 175 asteessa uunin keskitasolla 45-55 minuuttia kunnes kakku on kypsä.
Kuumenna kattilassa sitruunamehu, vesi ja sokeri. Kiehauta kunnes sokeri on sulanut. Anna jäähtyä ja valele liemi kakun päälle.