Maku

Helppo raparperikakku

50 min
3.6
3

Helppo raparperikakku

Teksti Mervi Melasniemi
Kuvat Kirsi Salovaara
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

  • 2 kplmunaa
  • 1 1/2 dlsokeria
  • 1 dlpiimää
  • 75 gvoita (sulatettuna)
  • 1 tlkardemummaa
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 1 1/2 tlleivinjauhetta
  • 2 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 250 graparperia (paloiteltuna)
  • 1/2 tlkanelia
  • 2 rklsokeria

Tarjoiluun

  • 8 dlkasvirasvajäätelöä

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN30 min

Vatkaa munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää vaahtoon vuorotellen piimää tai maitoa, jäähtynyttä voisulaa ja jauhoseosta. Kaada taikina voideltuun, korppujauhotettuun vuokaan. Levitä päälle raparperipalat tasaisesti. Ripottele päälle kanelia ja sokeria.

Kypsennä kakkua 200 asteessa, uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Kokeile kypsyyttä hammastikulla. Jos taikinaa ei tartu tikkuun, kakku on kypsä.

Tarjoa raparperikakku lämpimänä hieman pehmenneen vaniljajäätelön kanssa.

•Voit tehdä kakun helposti myös leivoksiksi: kaksinkertaista taikina, paista uunipannulla ja leikkaa jäähtyneenä paloiksi.

MITÄ PIDIT?
3.6
Katso myös nämä