Helppo pekoniruukku

30 min
0
0

Helppo pekoniruukku

MA
GL
0
0
Teksti Susanna Katajisto
Kuvat Uzi Varon
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 1/3 rklruokaöljyä
  • 1 kplsipulia (pilkottuna)
  • 1 kplkesäkurpitsaa (lohkottuna)
  • 1/2 rklkasvisfondia
  • 1 tlbasilikaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 170 gpekonia
  • 4 kplmunaa

Koristeeksi

  • 1 kplkevätsipulia

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN15 min

Kuumenna öljy pannussa ja lisää joukkoon sipuli ja kesäkurpitsa. Anna kasvisten kypsyä välillä sekoitellen noin 5 minuuttia. Mausta seos kasvisfondilla, basilikalla ja rouhitulla mustapippurilla. Jaa kasvisseos voideltuihin, uuninkestäviin annoskulhoihin.

Puolita pekonit, paahda ne kevyesti pannulla ja lisää kasvisten päälle. Riko jokaiseen annoskulhoon yksi muna.

Pane pekoniruukut 175-asteiseen uuniin noin 15 minuutiksi. Pehmeä keltuainen toimii myös ruoan kastikkeena. Lisäkkeeksi sopivat salaatti ja tumma leipä.

•Ruokaisamman version pekoniruukusta saat, kun lisää kasvissekoituksen joukkoon keitettyä riisiä tai perunaa.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä