Helppo madekeitto
45 min
{
Aktiivinen
25 minPassiivinen
20 minKevyempi versio madekeitosta syntyy maidolla. Helpossa keitossa ei keitellä liemiä ja made saa kaverikseen perunoita, sipulia, tilliä ja ruisleipää.
MU
3.8
Kuvat
Julkaistu 8.2.2006

Helppo madekeitto
Reseptin ainekset (4 annosta)
- 1000 gmadetta
- 9 kplperunaa
- 1 kplsipulia
- 10 dlvettä
- 1 tlmaustepippuria (kokonaisia)
- 2 kpllaakerinlehteä
- 1 tlsuolaa
- 5 dlkevytmaitoa
- 1 kplruisleipäviipaletta
- 2 rkltuoretta tilliä
- 1 rklvoita
Osta valmiiksi nyljetty made tai perkaa ja nylje made itse. Paloittele made isohkoiksi paloiksi.
Kuori ja paloittele perunat ja sipulit.
Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää kala, perunat, sipulit ja mausteet. Anna kiehua hiljalleen kypsäksi.
Lisää maito, ruisleipäviipale, hienonnettua tilliä ja voinokare. Kuumenna madekeitto kiehuvaksi.
Tarkista maku.
Anna madekeiton hautua muutama minuutti kannen alla ja tarjoa ruisleivän kanssa.
Jos saat mätimateen, ota mätipussit talteen. Lypsä mäti pusseista astiaan. Vatkaa mätiä haarukalla sekä poista suonet ja kalvot. Pakasta mätiä vuorokausi, jonka jälkeen voit käyttää sen sulatuksen jälkeen. Mausta mäti suolalla ja valkopippurilla ja tarjoa esim. ruisleivällä sipulisilpun ja smetanan kanssa.