Maku

Helppo madekeitto

45 min
{
Aktiivinen
25 min
Passiivinen
20 min
Kevyempi versio madekeitosta syntyy maidolla. Helpossa keitossa ei keitellä liemiä ja made saa kaverikseen perunoita, sipulia, tilliä ja ruisleipää. 
MU
3.8
0
Julkaistu 8.2.2006


Reseptin ainekset (4 annosta)

  • 1000 gmadetta
  • 9 kplperunaa
  • 1 kplsipulia
  • 10 dlvettä
  • 1 tlmaustepippuria (kokonaisia)
  • 2 kpllaakerinlehteä
  • 1 tlsuolaa
  • 5 dlkevytmaitoa
  • 1 kplruisleipäviipaletta
  • 2 rkltuoretta tilliä
  • 1 rklvoita
Tulosta

Osta valmiiksi nyljetty made tai perkaa ja nylje made itse. Paloittele made isohkoiksi paloiksi.

Kuori ja paloittele perunat ja sipulit.

Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää kala, perunat, sipulit ja mausteet. Anna kiehua hiljalleen kypsäksi.

Lisää maito, ruisleipäviipale, hienonnettua tilliä ja voinokare. Kuumenna madekeitto kiehuvaksi.

Tarkista maku.

Anna madekeiton hautua muutama minuutti kannen alla ja tarjoa ruisleivän kanssa.

Jos saat mätimateen, ota mätipussit talteen. Lypsä mäti pusseista astiaan. Vatkaa mätiä haarukalla sekä poista suonet ja kalvot. Pakasta mätiä vuorokausi, jonka jälkeen voit käyttää sen sulatuksen jälkeen. Mausta mäti suolalla ja valkopippurilla ja tarjoa esim. ruisleivällä sipulisilpun ja smetanan kanssa.
Kommentoi »