3,8(4)
Helppo madekeitto
Munaton
45 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 20 min
Kevyempi versio madekeitosta syntyy maidolla. Helpossa keitossa ei keitellä liemiä ja made saa kaverikseen perunoita, sipulia, tilliä ja ruisleipää. 
8.2.2006
 |
Maku
Reseptin ainekset
4 annosta
1000 gmadetta
9 kplperunaa
1 kplsipulia
10 dlvettä
1 tlmaustepippuria (kokonaisia)
2 kpllaakerinlehteä
1 tlsuolaa
5 dlkevytmaitoa
1 kplruisleipäviipaletta
2 rkltuoretta tilliä
1 rklvoita

Osta valmiiksi nyljetty made tai perkaa ja nylje made itse. Paloittele made isohkoiksi paloiksi.

Kuori ja paloittele perunat ja sipulit.

Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää kala, perunat, sipulit ja mausteet. Anna kiehua hiljalleen kypsäksi.

Lisää maito, ruisleipäviipale, hienonnettua tilliä ja voinokare. Kuumenna madekeitto kiehuvaksi.

Tarkista maku.

Anna madekeiton hautua muutama minuutti kannen alla ja tarjoa ruisleivän kanssa.

Jos saat mätimateen, ota mätipussit talteen. Lypsä mäti pusseista astiaan. Vatkaa mätiä haarukalla sekä poista suonet ja kalvot. Pakasta mätiä vuorokausi, jonka jälkeen voit käyttää sen sulatuksen jälkeen. Mausta mäti suolalla ja valkopippurilla ja tarjoa esim. ruisleivällä sipulisilpun ja smetanan kanssa.
Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo