Maku

Helppo lihamureke ja uunijuurekset

1 h 15 min
3.4
1

Helppo lihamureke ja uunijuurekset

LA
1
3.4
Perinteinen lihamureke on mitä parhainta arkiruokaa! Ihanat uunijuurekset sopivat mainiosti murekkeen pariksi. Helppoa ja hyvää!
Teksti Mervi Melasniemi
Kuvat Kirsi Salovaara
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 1 dlkorppujauhoja
  • 2 dlvettä
  • 1 kplsipulia
  • 3 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 2 kplmunaa
  • 2 rklmakeaa chilikastiketta
  • 1 tlsuolaa
  • 1 rklbasilikaa
  • 600 gsika-nautajauhelihaa

Uunijuurekset

  • 3 kplperunaa
  • 3 kplporkkanaa
  • 1 kplpalsternakkaa
  • 2 kplsipulia
  • 6 kplvalkosipulinkynttä
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tltimjamia
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 1 rklrypsiöljyä

Tee näin

1 h 15 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN50 min

Helppo lihamureke valmistuu näin:

Sekoita korppujauhot ja vesi tai maito kulhossa. Sekoita ja anna imeytyä muutama minuutti.

Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy pannulla ja paista sipulisilppu pehmeäksi.

Lisää jäähtynyt sipuliseos, munat, mausteet ja jauheliha kulhoon. Sekoita tasaiseksi.

Peitä uunipannu leivinpaperilla. Muotoile pannulle kostutetuin käsin pitkänomainen lihamureke.

Paista 200 asteessa ensin 1/2 tuntia.

Kuori sillä aikaa juurekset ja sipulit. Leikkaa ne parin sentin paksuisiksi suikaleiksi ja pane kulhoon. Lisää viipaloidut valkosipulinkynnet, mausteet ja öljy. Sekoita hyvin.

Peitä lihamureke alumiinifoliolla, kun sen pinta on sopivasti ruskistunut. Lisää juurekset lihamurekkeen ympärille pannulle. Jatka kypsentämistä vielä noin 20 minuuttia. Kokeile uunijuuresten kypsyyttä.

Vinkki!

Tarjoa lihamurekkeen ja uunijuuresten kanssa raikasta jogurttikastiketta: 1 prk (200 g) ruokajogurttia, 2 rkl appelsiinimarmeladia, 1 rkl sitruuna- tai limettimehua, 1/2 tl suolaa ja ripaus valko- tai mustapippuria.
MITÄ PIDIT?
3.4
Katso myös nämä