Maku

Helppo kurpitsapasta

40 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
20 min
Kokeile kurpitsaa helpossa pastassa! Paahdetut kurpitsakuutiot sopivat tosi hyvin salvian ja juuston pariksi.
MU
4.1
1
Julkaistu: 10.11.2016


Reseptin ainekset (4 annosta)

  • 750 gkurpitsaa (1 myskikurpitsa, eli butternut-kurpitsa)
  • 3 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 2 tlhunajaa
  • 1 tlsuolaa
  • 1/3 tlmustapippuria
  • 2 dltuoretta salviaa (1 rku)
  • 400 gpastaa (tagliatelle)
  • 50 gpinaattia (baby)
  • 150 gfetajuustoa (rasvaa 25 %) (tai vuohenjuustoa)
Tulosta

Valmista kurpitsapasta näin:

  1. Kuori ja leikkaa kurpitsa 3 cm × 3 cm:n paloiksi. Hienonna valkosipulinkynnet.
  2. Levitä kurpitsat ja valkosipulit uunivuokaan. Sekoita joukkoon öljy, hunaja, suola, pippuri ja puolet salvianlehdistä.
  3. Paista kurpitsoita 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes ne pehmenevät ja pinta hieman ruskistuu.
  4. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta pasta ja kaada kurpitsapalojen joukkoon vuokaan.
  5. Lisää huuhdeltu pinaatti ja paloiteltu juusto. Viimeistele kurpitsapasta lopulla salvialla.

Psst! Ihastuitko astioihin? Nämä kuvausastiat ja -liinat löydät Finnish design shopista.

1 kommentti