Helppo kurpitsapasta
40 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
20 minKokeile kurpitsaa helpossa pastassa! Paahdetut kurpitsakuutiot sopivat tosi hyvin salvian ja juuston pariksi.
MU
4.1
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 10.11.2016

Helppo kurpitsapasta
Reseptin ainekset (4 annosta)
- 750 gkurpitsaa (1 myskikurpitsa, eli butternut-kurpitsa)
- 3 kplvalkosipulinkynttä
- 1 rklrypsiöljyä
- 2 tlhunajaa
- 1 tlsuolaa
- 1/3 tlmustapippuria
- 2 dltuoretta salviaa (1 rku)
- 400 gpastaa (tagliatelle)
- 50 gpinaattia (baby)
- 150 gfetajuustoa (rasvaa 25 %) (tai vuohenjuustoa)
Valmista kurpitsapasta näin:
- Kuori ja leikkaa kurpitsa 3 cm × 3 cm:n paloiksi. Hienonna valkosipulinkynnet.
- Levitä kurpitsat ja valkosipulit uunivuokaan. Sekoita joukkoon öljy, hunaja, suola, pippuri ja puolet salvianlehdistä.
- Paista kurpitsoita 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes ne pehmenevät ja pinta hieman ruskistuu.
- Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta pasta ja kaada kurpitsapalojen joukkoon vuokaan.
- Lisää huuhdeltu pinaatti ja paloiteltu juusto. Viimeistele kurpitsapasta lopulla salvialla.
Psst! Ihastuitko astioihin? Nämä kuvausastiat ja -liinat löydät Finnish design shopista.