Maku

Helppo kirsikkakakku on vartissa valmis uuniin – mehukkaat kirsikkasattumat aateloivat arkisetkin kahvihetket

1 h 5 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
50 min
Helppo kirsikkakakku valmistuu yhdessä kattilassa ilman sähkövatkainta! Sekoita vain aineet voisulaan, lusikoi vuokaan ja anna uunin hoidella loput. Pikakakku muuttuu juhlavammaksi, kun valutat päälle tomusokerikuorrutusta ja koristelet sen muutamalla kirsikalla.
0
0


Ainekset (10–12 annosta)

  • 175 gvoita
  • 15kirsikkaa
  • 2 dlsokeria
  • 1 dlkevytkermaa
  • 3munaa
  • 4 dlvehnäjauhoja
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 2 tlvaniljasokeria

Kuorrutus

  • 2 dltomusokeria
  • 1½ rklvettä tai maitoa

Viimeistely

  • kirsikoita
Tulosta

Helppo kirsikkakakku leivotaan näin:

  1. Sulata voi kattilassa. Nosta kattila levyltä. Poista kirsikoista kivet ja leikkaa 2–4 osaan.
  2. Lisää jäähtyneeseen voisulaan sokeri, kerma ja munat. Sekoita tasaiseksi.
  3. Yhdistä kuivat aineet. Lisää jauhoseos muutamassa erässä. Kääntele kirsikat taikinaan.
  4. Kaada taikina suorakaiteen muotoiseen kakkuvuokaan (noin 1 l). Tasoita pinta lastalla.
  5. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla 40–50 minuuttia. Tarkista kakun kypsyys tikulla.
  6. Kumoa jäähtynyt kakku tarjoiluvadille.
  7. Sekoita tomusokeri ja vesi tai maito notkeaksi kuorrutukseksi ja valuta kakun päälle. Vimeistele kakku kirsikoilla.
MITÄ PIDIT?
0
Kommentoi »