Kotivinkki

Helppo jäätelökakku

2 h 30 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
2 h
Tämän jäätelökakun valmistelu vie puoli tuntia, ja pakastin hoitaa loput.
4.3
0
Julkaistu: 30.6.2014


Ainekset (6-8 annosta)

Torttulevy:

  • 2munaa
  • ¾ dlsokeria
  • ½ dlperunajauhoja
  • ¼ dlvehnäjauhoja
  • ½ tlleivinjauhetta

Lisäksi:

  • 1 dlsokeria tai fariinisokeria
  • 180 gpähkinä sekoitusta
  • 2-3 dlmansikka- tai muuta hilloa
  • 1 lvaniljajäätelöä
  • (mintunlehtiä koristeluun)
Tulosta

Helppo jäätelökakku

1. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita jauhot keskenään ja lisää munavaahtoon varovasti nostellen. 

2. Kaada taikina leivinpaperin päälle noin 25x30 cm kokoiseen uunivuokaan. Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä ennen leivinpaperin poistamista.  

3. Kuumenna sokeria kuivalla pannulla, kunnes se sulaa. Lisää joukkoon pähkinät ja suola. Kääntele kiehuvaa sokeri-pähkinäseosta muutama minuutti lastalla. Kaada seos leivinpaperin päälle, levitä tasaiseksi ja anna jäähtyä. Rouhi jäähtyneet pähkinät veitsellä muutamaan osaan.   

4. Kokoa kakku. Vuoraa noin 1 ½ litran vetoinen leipävuoka talouskelmulla. Jätä kelmun liepeet reilusti vuoan reunojen yli, niin valmis kakku on helppo peitellä.  

5. Levitä vuoan pohjalle pähkinöitä ja hilloa. Leikkaa jäätelö 6–8 vuokaan sopivaan palaan. Aseta jäätelöpaloja vuokaan vieri viereen siten, että pähkinät ja hillo peittyvät. Sivele jäätelökerros ohuelti hillolla ja aseta päälle sopivan kokoiseksi leikattu pala torttulevyä. Kokoa tämä päälle toinen samanlainen kerros. Peitä kakku kelmunliepeillä.  

6. Nosta kakku pakastimeen ainakin pariksi tunniksi. Tarjolle tuotaessa kasta vuoka muutamaksi sekunniksi kuumaan veteen, niin kakku irtoaa kumotessa helpommin.

Katso myös:

Kommentoi »