Maku

Helppo ja nopea siskonmakkarapasta

20 min
4.3
0

Helppo ja nopea siskonmakkarapasta

Siskonmakkarasta, tomaateista ja yrteistä syntyy simppelin maistuva pasta.
Teksti Taina Salovaara
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 250 gtagliatellea (tummaa)
  • 3 rklrypsiöljyä
  • 400 gsiskonmakkaroita
  • 5 kplvalkosipulinkynttä (hienonnettuna)
  • 1 rkltuoretta rosmariinia (hienonnettuna, tai 1 tl kuivattua)
  • 1/2 tlchilirouhetta
  • 1 tlsitruunankuoriraastetta
  • 2 rklbalsamiviinietikkaa (vaaleaa)
  • 200 gkirsikkatomaattia
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 1/2 tlsormisuolaa
  • 1 dltuoretta basilikaa (tai persiljaa)
  • 50 gjuustoa (raastettuna)

Tee näin

20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN

Keitä pasta kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan.

Kuumenna pastan kypsyessä pannulla 1 rkl öljyä, ja puserra pannulle siskonmakkaroista pieniä palleroita. Kypsennä keskilämmöllä, kunnes makkarat ruskistuvat kevyesti.

Lisää loppu öljy, valkosipuli, rosmariini, chili ja sitruunankuori.

Kuumenna pari minuuttia. Lisää pannulle balsamico ja halkaistut tomaatit.

Kuumenna vain sen verran, että tomaatit lämpenevät, mutta eivät hajoa. Mausta pippurilla ja suolalla.

Annostele tagliatellet lautasille ja lisää päälle siskonmakkara-tomaattiseos.

Ripottele siskonmakkaratagliatelleannosten päälle yrttisilppua ja juustoraastetta.

* Jos et välitä rosmariinista, korvaa se reilulla kourallisella basilikaa.  

MITÄ PIDIT?
4.3
Katso myös nämä