Maku

Helppo ja nopea kinkku-makaronilaatikko

25 min
{
Aktiivinen
5 min
Passiivinen
20 min
Kinkku-makaronilaatikko on viidessä minuutissa valmis uuniin. Herkullisen makuinen arkiruoka maistuu hyvin myös lapsille. Ota resepti talteen!
4.1
0


Reseptin ainekset (6 annosta)

  • 200 gkeittokinkkua
  • 250 gyrttimaustettua tomaattimurskaa
  • 2 dlkuohukermaa
  • 4valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 1 tlsitruunamehua
  • 200–300 gmakaronia
  • suolaa ja pippuria
  • 100 gjuustoraastetta
Tulosta

Kinkku-makaronilaatikko valmistetaan näin:

  1. Leikkaa kinkku pieniksi suikaleiksi. Sekoita kattilassa kinkkusilppu, tomaattikastike, kerma, valkosipuli, sitruunamehu ja mausteet. Kiehauta.
  2. Lisää kattilaan kuivat makaronit ja sekoita. Kaada seos uunivuokaan ja kuorruta juustoraasteella.
  3. Paista 200-asteisen uunin keskiosassa 15–20 minuuttia tai kunnes laatikko on kypsää.

Vinkki!

Kokeile myös perinteistä reseptiä. Kurkkaa liha-makaronilaatikon ohje täältä!

Kommentoi »