Kotivinkki

Helppo ja mehevä porkkanapiirakka

1 h
0
0

Helppo ja mehevä porkkanapiirakka

Porkkanapiirakka on helppo ja mehevä herkku. Se ei kuivu, vaan maistuu hyvältä jääkaappisäilytyksen jälkeenkin. Voit käyttää kuorrutteena valmiiksi maustettua tuorejuustoa tai tehdä kuorrutteen itse.
Teksti Jatta Heinlahti
Kuvat Pirita Särmä
Tulosta
Mainos

Ainekset (12–15 palaa)

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN45 min

1. Vaahdota munat ja sokerit. Lisää vaahtoon porkkanaraaste.

2. Sekoita keskenään vehnäjauhot, ruokasooda, leivinjauhe ja kaneli.

3. Sekoita jauhoseos munavaahtoon. Lisää öljy.

4. Voitele vuoka (uunipelti noin 35 x 37 cm tai vuoka 25 x 25 cm, jolloin kakusta tulee korkeampi) ja kaada taikina vuokaan. Paista piirakkaa 200-asteisen uunin alatasolla noin 45 minuuttia tai kunnes porkkanapiirakka on kypsä.

5. Anna piiraan jäähtyä ennen kumoamista. Tarjoa porkkanapiirakka kanssa appelsiinin, sitruunan tai vaniljan makuista tuorejuustoa tai tee kuorrutus itse sekoittamalla 200 grammaan maustamatonta tuorejuustoa 3 dl tomusokeria ja 2 tl vaniljasokeria.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä