Kotivinkki

Helppo ja herkullinen mantelikala

40 min
0
0

Helppo ja herkullinen mantelikala

Herkullinen mantelikala valmistuu helposti ja nopeasti, jos kalafileet on käsitelty ruodottomiksi (pyydä apua kalamestarilta!). Mantelikala syntyy esimerkiksi hauesta, kuhasta tai ahvenista.
Teksti Kaisa Torkkeli
Kuvat Nico Backström
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 600 ghauki-, kuha- (paloittele isot)
  • tai isoa ahvenfileetä
  • tilkka rypsiöljyä vuoan voiteluun
  • puhdistamatonta merisuolaa
  • ½limetin mehu

Kuorrute

  • 150 gpurjosipulia (tai 1 pieni sipuli)
  • 3 dlvispikermaa
  • 1 rklvoita
  • ½limetin mehu
  • 1 tlpuhdistamatonta merisuolaa
  • pieni ripaus mustapippurirouhetta
  • ½ dlkorppujauhoja
  • n. 1 dlmantelilastuja

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN25 min

1. Sipaise rypsiöljyä uunivuokaan ja lado fileepalat tasaisesti vuoan pohjalle (tai leivinpaperille uunipellille). Ripottele pinnalle suolaa ja pirskottele hiukan limetinmehua. Anna maustua huoneenlämmössä ja valmista sillä aikaa kuorrute.

2. Halkaise, pese ja suikaloi purjo. Kuumenna voi kattilassa ja lisää purjo (jos käytät sipulia, kuullota se), kerma, limetinmehu ja mausteet. Lisää joukkoon korppujauhot ja mantelilastut. (Säästä muutama lastu pinnalle ripoteltavaksi.) Sekoittele ja anna seoksen kiehahtaa.

3. Lusikoi kuorrute kalapalojen päälle ja ripottele pinnalle mantelilastuja. Paista 175–200-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia tai kunnes kala on kypsynyt ja kuorrute on saanut kauniin paahteisen pinnan. Tarjoa mantelikala esimerkiksi perunoiden kanssa.

Miten ruodoista pääsee itse eroon? Katso juttu Ruodotonta kalafileetä!

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä