Maku

Helppo espanjalainen perunamunakas

35 min
4
0

Helppo espanjalainen perunamunakas

GL
KA
0
4
Helppo espanjalainen perunamunakas eli tortilla on maukasta ja täyttävää haukattavaa. Perunamunakas valmistuu näppärästi ja maistuu ihanalta niin lämpimänä kuin kylminä suupaloinakin!
Teksti Uura Hagberg
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 3/4 dljuoksevaa margariinia (rasvaa 80 %)
  • 400 gperuna-sipulisekoitusta (pakaste)
  • 6 kplmunaa
  • 4 rklvettä
  • 1 tlsuolaa
  • 1/4 tlvalkopippuria

Tee näin

35 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN10 min

Kuumenna rasvaa paistinpannulla. Lisää peruna-sipulisekoitus ja kypsennä muutama minuutti, kunnes perunat ovat pehmenneet.

Nosta pannu sivuun ja jäähdytä. Sekoita munat, vesi, suola ja valkopippuri kulhossa.

Sekoita munaseokseen jäähtynyt peruna-sipulisekoitus.

Kuumenna rasvaa pannulla. Kaada muna-perunaseos pannulle.

Kypsennä miedolla lämmöllä, kunnes munakas on hyytynyt sen verran, että sen voi kääntää.

Käännä munakas lautasen tai kattilan kannen avulla.

Jatka kypsennystä vielä muutaman minuutin ajan kunnes perunamunakas on hyytynyt.

Tarjoa espanjalainen perunamunakas heti kuumana tai jäähtyneenä pieniksi suupaloiksi leikattuna.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä