Maku

Helppo chili con carne

4
0

Helppo chili con carne

Chili con carnen tumman aromikas maku löytyy muutaman niksin kautta - pohjalle kuullotetaan kattilassa upeita makuja ja padan annetaan porista kaikessa rauhassa pari tuntia. Nauti chili kermaviilin, tuoreiden yrttien ja juustoraasteen kanssa!
Teksti Tiina Garvey
Kuvat Tiina Garvey
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 1 kplsipuli
  • 4 kplvalkosipulinkynsiä
  • 1 kplporkkana
  • 3 rkloliiviöljyä
  • 800 gjauhelihaa
  • 2 rkltomaattipyreetä
  • 1 tlkuminaa
  • 1 tlchilijauhetta
  • 1 rklsavustettua paprikajauhetta
  • 1 tlsuolaa
  • vaahterasiirappia
  • 2 kpllaakerinlehteä
  • 400 gkuorittuja tomaatteja (säilyke)
  • 400 gtomaattimurskaa
  • 8 dlkanalientä (tai lihalientä)
  • 500 gkidneypapuja (säilyke)

Tarjoiluun

  • kermaviiliä
  • cheddarjuustoa
  • tuoretta korianteria (tai kevätsipulia)

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

Leikka kuorittu sipuli ja porkkana pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.

Kuumenna isossa kattilassa oliiviöljy keskilämmöllä. Lisää sipuli, valkosipuli ja porkkana ja kuullota 5 minuuttia välillä käännellen. Paista pannulla jauheliha ruskeaksi.

Lisää kattilaan vihannesten joukkoon tomaattipyree ja kuullota kääntele muutaman minuutin ajan kunnes väri syvenee. Lisää joukkoon kumina, chilijauhe, savustettu paprikajauhe ja jatka kuullottamista pari minuuttia.

Lisää kattilaan paistettu jauheliha. Sekoita joukkoon kuoritut tomaatit (ja niiden liemi), tomaattimurska ja kanaliemi. Lisää vaahterasiirappi, laakerinlehdet ja suola.

Peitä kattila kannella. Anna padan porista hiljalleen kannen alla 1,5 tuntia.

Valuta kidneypavut siivilässä. Lisää pavut pataan. Anna kiehua rauhassa ilman kantta 30 minuuttia. Poista laakerinlehdet.

Tarjoile chili kermaviilin, tuoreen korianterin ja raastetun cheddarjuuston kanssa.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä