Kotivinkki

Kaivattu uusi resepti arkeen: helppo broileripannu valmistuu kiireisenäkin iltana!

25 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
10 min
Helppo broileripannu on koko perheen maukas ja ravitseva arkisuosikki. Käytä fileesuikaleiden sijaan vaihteeksi broilerinjauhelihaa ja korvaa riisi kaura-ateriajyviä. Jyvät ovat paitsi helppokäyttöisiä, myös täynnä hyvää tekevää kuitua ja vitamiineja.
0
0
Julkaistu: 7.10.2021


Ainekset (4 annosta)

  • 3 dlkaura-ateriajyviä (esim. Fazer Alku)
  • n. 5 cm palapurjoa
  • 400 gbroilerin jauhelihaa
  • 2 rklöljyä
  • 1 rkltomaattipyreetä
  • 2 tlcurryjauhetta
  • 1 tlsuolaa
  • 1 prk (230g/380g)punaisia linssejä
  • ½(luomu)sitruunan kuori
  • ½ rkuminttua

Lisäksi

  • ¼ tlsuolaa
  • 1 rklsitruunanmehua
  • 2 dlturkkilaista jogurttia
Tulosta

Helppo broileripannu valmistuu näin:

  1. Keitä ateriajyvät kypsiksi suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta huolellisesti.
  2. Hienonna purjo. Kuumenna öljy pannulla ja paista broilerin jauhelihaa noin 5 minuuttia. Lisää purjo, tomaattipyree, curry ja suola pannulle ja jatka paistamista 5 minuuttia.
  3. Valuta linssit liemestään. Lisää linssit ja kypsä kaura pannulle ja kuumenna ruoka. Pese ja raasta sitruunankuori ja hienonna minttu. Sekoita sitruunaraaste ja minttu joukkoon.
  4. Mausta jogurtti suolalla ja sitruunan­mehulla. Lusikoi jogurttia annosten päälle.

Vinkki!

Ateriajyvät voi keittää jo edellisenä ­päivänä valmiiksi jää­kaappiin odottamaan.

Kommentoi »