4,3(6)
Helppo braatvursti-hapankaalilaatikko hautuu meheväksi perunapinnan alla
Gluteeniton
Munaton
1 h 15 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 45 min
Perunoilla päällystetty hapankaali-makkaravuoka ei kaipaa lisukkeeksi kuin sinappia. Myös puolukkasurvos maistuu mainiolta laatikon kanssa.
Julkaistu 1.2.2018
Maku
Reseptin ainekset
4 annosta
200 gbraatvursteja
1sipuli
1–2 porkkanaa
1 rs (400 g)hapankaalia
1 rklvoita
1 rklsiirappia
½ tl suolaa
1 dlranskankermaa
Pinnalle
400 gperunoita
1 rklrypsiöljyä
1valkosipulinkynsi (hienonnettuna)
¼ tl suolaa
¼ tl mustapippuria

Braatvursti-hapankaalilaatikko valmistuu näin:

  1. Pese, kuori ja viipaloi perunat. Jos haluat, voit käyttää perunat ruokaan myös kuorineen.
  2. Pane perunaviipaleet kulhoon. Kääntele sekaan öljy, valkosipulimurska, suola ja pippuri.
  3. Paloittele braatvurstit. Silppua sipuli. Raasta porkkanat (raastetta tarvitaan 2 dl). Huuhtele halutessasi hapankaali siivilässä ja painele kuivaksi.
  4. Sulata voi paistokasarissa. Kuullota sipulia, porkkanaraastetta ja hapankaalia sekoitellen noin 7 minuuttia.
  5. Mausta seos siirapilla ja suolalla, lisää joukkoon ranskankerma.
  6. Kaada seos uunivuokaan. Pyyhkäise kasari puhtaaksi, lisää tilkka öljyä ja paista makkarapalat vaaleanruskeiksi. Sekoita makkarat hapankaalin joukkoon.
  7. Levitä perunaseos vuoan pinnalle. Paista braatvursti-hapankaalilaatikkoa 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

Braatvurstit tarjotaan Saksassa perinteisesti katuruokana curryketsupin kanssa. Kokeile ruskistettua braatvurstia myös chili con carneen.

1 kommentti
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.