Maku

Helppo braatvursti-hapankaalilaatikko hautuu meheväksi perunapinnan alla

1 h 15 min
GL
MU
4
0

Perunoilla päällystetty hapankaali-makkaravuoka ei kaipaa lisukkeeksi kuin sinappia. Myös puolukkasurvos maistuu mainiolta laatikon kanssa.
Tulosta
Teksti Taina Salovaara
Kuvat Johanna Myllymäki

Ainekset (4 annosta)

  • 200 gbraatvursteja
  • 1sipuli
  • 1–2 porkkanaa
  • 1 rs (400 g)hapankaalia
  • 1 rklvoita
  • 1 rklsiirappia
  • ½ tl suolaa
  • 1 dlranskankermaa

Pinnalle

  • 400 gperunoita
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 1valkosipulinkynsi (hienonnettuna)
  • ¼ tl suolaa
  • ¼ tl mustapippuria

Tee näin

1 h 15 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN45 min

Braatvursti-hapankaalilaatikko valmistuu näin:

  1. Pese, kuori ja viipaloi perunat. Jos haluat, voit käyttää perunat ruokaan myös kuorineen.
  2. Pane perunaviipaleet kulhoon. Kääntele sekaan öljy, valkosipulimurska, suola ja pippuri.
  3. Paloittele braatvurstit. Silppua sipuli. Raasta porkkanat (raastetta tarvitaan 2 dl). Huuhtele halutessasi hapankaali siivilässä ja painele kuivaksi.
  4. Sulata voi paistokasarissa. Kuullota sipulia, porkkanaraastetta ja hapankaalia sekoitellen noin 7 minuuttia.
  5. Mausta seos siirapilla ja suolalla, lisää joukkoon ranskankerma.
  6. Kaada seos uunivuokaan. Pyyhkäise kasari puhtaaksi, lisää tilkka öljyä ja paista makkarapalat vaaleanruskeiksi. Sekoita makkarat hapankaalin joukkoon.
  7. Levitä perunaseos vuoan pinnalle. Paista braatvursti-hapankaalilaatikkoa 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

Braatvurstit tarjotaan Saksassa perinteisesti katuruokana curryketsupin kanssa. Kokeile ruskistettua braatvurstia myös chili con carneen.

MITÄ PIDIT?
4