Helpot saaristolaisleivät

2 h 45 min
3.3
1

Helpot saaristolaisleivät

MU
KA
1
3.3
Teksti Emilia Kolari
Tulosta
Mainos

Ainekset (2 kpl)

  • 5 dlpiimää
  • 25 ghiivaa
  • 2 tlsuolaa
  • 1 1/2 dlsiirappia
  • 1 dlpuolukkasurvosta
  • 100 gkaljamallasta (1 1/2 dl)
  • 1 1/2 dlkaurahiutaleita
  • 3 dlruisjauhoja
  • 5 dlvehnäjauhoja

Lisäksi

  • 2 kertakäyttöistä 1 l:n leipävuokaa (Eskimo)

Tee näin

2 h 45 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN2 h 30 min

Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi ja liuota joukkoon hiiva. Lisää suola, siirappi, puolukkasurvos, kaljamaltaat, kaurahiutaleet, ruis- ja vehnäjauhot. Sekoita tasaiseksi.

Jaa taikina kahteen litran vetoiseen voideltuun vuokaan.

Kohota liinalla peitettyinä saaristolaisleipiä kaksinkertaisiksi, noin 1 1/2 t.

Paista helppoja saaristolaislepiä 175-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 1 t.

MITÄ PIDIT?
3.3
Katso myös nämä