Kotivinkki

Helpot mustikkakukkoset

4
0

Helpot mustikkakukkoset

Teksti Kotivinkki
Kuvat A-lehtien kuva-arkisto
Tulosta
Mainos

Ainekset

  • 200 gmargariinia tai voita
  • 1 dlsokeria
  • 4 dlruisjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • rasvaa vuokien voiteluun
  • 8 dlmustikoita
  • ¾ dlhillosokeria

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

1. Ota rasva huoneenlämpöön pari tuntia ennen leipomista ja paloittele se. Sekoita pehmeä rasva ja sokeri.

2. Sekoita ruisjauhoihin leivinjauhe. Lisää jauhoseos rasvaseokseen ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.

3. Jaa taikina 8 osaan. Voitele vuoat ja vuoraa ne taikinalla. Jätä osa taikinasta kansiksi.

4. Sekoita mustikat ja hillosokeri ja jaa seos vuokiin. Asettele taikina-levyt kansiksi. Painele taikinakannet kiinni haarukalla ja pistele taikinaan reikiä.

5. Paista mustikkakukkosia 225- asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.

6. Tarjoile kukkoset vielä vähän lämpiminä vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.

Vinkki!

Vinkki: Voit käyttää vuokina kahvi- tai teekuppeja. Tarkasta, että kupit kestävät uunin lämmön. Taikinaksi käy myös valmis pakastettu ruistaikina.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä