Kotivinkki

Helpot marinoidut punajuuret

1 h 5 min
0
0

Helpot marinoidut punajuuret

Nosta marinoidut punajuuret pöytään, kun tarjolla on lihakastikkeita tai tapasnaposteltavaa. Tai testaa sinihome- ja vuohenjuuston kanssa.
Teksti Kaisa Torkkeli
Kuvat Reetta Pasanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (noin 7 dl marinoituja punajuuria )

  • 1 kgpunajuuria
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 1 tlsuolaa
  • mustapippuria

Liemi

  • 3 dlbalsamietikkaa
  • 2 dlvettä
  • 2 dlsokeria
  • 1 rkltuoretta rosmariinia

Tee näin

1 h 5 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN50 min

1. Kuori punajuuret ja leikkaa ne noin 2 x 2 cm:n kokoisiksi paloiksi.
 

2. Pyöritä palat kulhossa öljytilkassa ja mausta palat suolalla ja pippurilla. Levitä palat uunipellille leivinpaperin päälle ja paahda 200-asteisessa uunissa keskitasolla pehmeiksi, eli 40–50 minuuttia.
 

3. Kiehauta sillä aikaa liemen ainekset kattilassa. Lusikoi paahdetut punajuuret puhtaisiin kuumiin purkkeihin ja kaada liemi päälle. Sulje heti puhtailla kansilla. Marinoidut punajuuret säilyvät hyvin jääkaapissa useamman kuukauden ajan.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä