Mittaa riisi siivilään ja huuhdo juoksevan kylmän veden alla, kunnes vesi on kirkasta.
Kaada riisi kattilaan ja mittaa kylmä vesi päälle. Kuumenna kiehuvaksi ilman kantta. Laske lämpötila minimiin ja nosta kansi kattilan päälle. Anna kiehua 10 minuuttia, älä nosta kantta.
Ota lämpö pois päältä ja anna kattilan olla levyllä 10 minuuttia, älä nosta kantta. Nosta kattila levyltä ja anna hautua vielä 10 minuuttia kannen alla.
Kaada valmis riisi laakeaan astiaan. Pirskota päälle mausteliemi ja sekoita leikkaavin liikkein esim. puulastalla. Peitä riisi kostealla pyyhkeellä ja anna jäähtyä kädenlämpöiseksi.
Muotoile kylmällä vedellä kostutetuin käsin riisistä soikeita palleroita. Sipaise niiden päälle ohuelti wasabitahnaa. Leikkaa lohiviipaleet kahtia ja asettele palat riisipalleroiden päälle.
Tarjoa lohisushit soijakastikkeen kanssa.
•Tarjoa lohisushien lisäksi säilöttyjä, raikkaita gari-inkiväärilastuja.
•Graavilohen ohella voit käyttää erittäin tuoretta raakaa lohta tai kylmäsavulohta, tuoretta tonnikalaa tai jättikatkaravunpyrstöjä.