Maku

Helpot lohipyörykät savulohesta

45 min
5
0

Helpot lohipyörykät savulohesta

Teksti Elina Jyväs
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos
Savulohesta valmistetut pyörykät maistuvat joko haaleina tai kylminä. Pakkaa ne siis retkelle mukaan!

Ainekset (10 annosta)

  • 750 glohta (lämminsavustettua)
  • 285 gmaissinjyviä (säilyke)
  • 1 dlvehnäjauhoja
  • 1 dlranskankermaa (rasvaa 28 %)
  • 2 kplmunaa
  • 1 1/2 dlruohosipulia (silputtuna)
  • 2 rklsitruunamehua
  • 1 1/2 rklroseepippuria (rouhittuna)

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN25 min

Perkaa savulohi nahattomaksi ja ruodottomaksi. Paloittele kala ja siirrä monitoimikoneeseen. Lisää valutettu säilykemaissi.

Pyöräytä lohi ja maissi leikkuuterällä karkeaksi rouheeksi. Lisää loput ainekset. Anna turvota 10 minuuttia.

Ota massasta kahdella lusikalla pieniä pyöryköitä leivinpaperin päälle uunipellille.

Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia, kunnes pyörykät ovat kypsiä ja kauniin värisiä.

MITÄ PIDIT?
5